Han skaffade bröst för att tjäna pengar

Lista – här är poker-historiens galnaste vad

1 av 5 | Foto: Pokerlistings.com
Brian Zembic
SPORTBLADET

Vad hade du gjort för en miljon kronor?

En fråga som utgjort grunden för många samtal genom åren, men det är samtal som sällan mynnar ut i något konkret.

I pokervärlden är det annorlunda.

Samtalen är visserligen desamma, men pokerspelarna har både pengar och tävlingsinstikten för att backa upp de galna utmaningarna.

Och ingenstans är vaden större och galnare än under WSOP – när tusentals av världens bästa spelare samlas på ett ställe under en dryg månads tid.

Här har sajten Pokerlistings gjort en lista över de allra galnaste.

5. Scott Clements får inte klippa håret

I år dök den normalt så välansade Scott Clemens upp till WSOP och såg ut som en riktig hårboll.

Det visade sig att den tvåfaldige WSOP-vinnaren ingått ett vad där han lovat att inte klippa sig fram till dess att han tagit hem en pokercash på minst 100 000 dollar. Av utseendet att döma var det ett vad som hade pågått ett tag.

Som tur är för Scott Clements lyckades han ta sig ända till heads-up spel i WSOP:s 11:e event, 2 500 6-Max No-Limit Hold'em. Han förlorade visserligen, men andraplatsen gav 292 000 dollar. Nästa dag dök Scott Clements upp i turneringslokalen med rakat huvud.

4. Tom "durrrr" Dwan kommer tvåa – och förlorar 130 miljoner kronor

2010 var ett galet WSOP-år när det kommer vadslagning men ingenstans slog det så hårt som mot Tom Dwan.

Exakt hur mycket pengar det rörde sig om är uppgifter som varierar, men enligt norske legendaren Thor Hansen hade "durrrr" ingått så stora vad att han hade kammat hem 20 miljoner dollar – drygt 130 miljoner kronor – om han kammade hem ett armband, det vill säga en titel, under mästerskapet.

Och det var nära.

I ett 1 500 No-Limit event, med ett startfält på 2 563 spelare, tog han sig hela vägen till heads up och superstjärnor som Eli Elezra, Phil Ivey och Huck Seed som sannolikt hade många miljoner kronor på spel tittade nervöst på.

Australiern Simon Watt räddade dock pokeretablissemanget från konkurs och vann till slut turneringen. Tom Dwan vann inget armband senare heller. Och i stället för 130 miljoner på pluskontot fick han hosta upp ett par miljoner dollar i stället.

3. Erick Lindgren spelar golf – i ökenvärme

Under WSOP 2007 slog Erick Lindgren vad med Phil Ivey, Gavin Smith, Peter Feldman and Chris Bell, totalt handlade det om 340 000 dollar eller 2,3 miljoner kronor, om att han skulle klara av att spela fyra 18-hålsrundor golf på en dag.

Haken var att han skulle göra det under brännande sommar i Las Vegas, från proffsteerna, bära sina egna klubbor – och klara att gå under 100 slag varje gång.

Erick Lindgren bestämde sig att göra sitt försök på banan Best Bear i Summerlin utanför Las Vegas. Den första rundan inledde han 05.45 på morgonen, enligt rykten hade han dessutom druckit kvällen innan och bara sovit i 90 minuter. Hettan var brännande och var som högst uppe i över 40 grader. Efter tre rundor hade han gått ner nästan fem kilo.

Under de sista nio hålen på den fjärde rundan förstod Gavin Smith vartåt det barkade och köpte ut sina 100 000 dollar i vadet för 60 000 dollar.

Erick Lindgren, som alltså klarade sig hela vägen in i mål, kunde alltså räkna hem 300 000 dollar, 2 miljoner kronor, vid slutet av dagen.

2. Ted Forrest går ner 22 kilo – och tjänar 13 miljoner kronor

Det hela började egentligen några år tidigare, när Ted Forrest slog vad med Mike Matusow att den sistnämnda inte skulle klara av att gå ner dryga 31 kilo på ett år.

Matusow klarade viktnedgången och kammade hem 100 000 dollar.

Det ledde till ett annat viktvad under våren 2010. Efter en middag på Commerce Casino i Los Angeles påstod den betydligt mindre Ted Forrest att han skulle kunna gå ner knappa 22 kilo på bara två månader, från 85,5 till 63,5.

Mike Matusow tyckte att det lät befängt och satsade 2 miljoner dollar, över 13 miljoner kronor, emot.

Den 15 juli samma år klev Ted Forrest upp på vågen under WSOP, en våg som visade knappa 63 kilo. Och så var han 13 miljoner kronor rikare.

1. Brian Zembic opererar in silikonbröst och tjänar 100 000 dollar

Kanadensaren Brian Zembic har förmodligen ingått tidernas sjukaste vad alla kategorier.

Året var 1986 då han slog vad om 100 000 dollar med några kompisar, och vadet handlade om att operera in silikonbröst.

Sagt och gjort. Brian Zembic gick till plastikkirurgen och kom ut med ett par c-kupor. och plötsligt var han 100 000 dollar rikare, 670 000 kronor enligt dagens kurs. Själv säger han att han tjänat över en halv miljon dollar på sina behag.

Men det mest spektakulära är att Brian Zembic har kvar brösten än i dag, nästan 30 år senare.

– Jag har fäst mig vid dem, säger han.