Har varit livlös – i tre veckor

Nu tvingas familjen söka ekonomisk hjälp

SPORTBLADET

Kevin Boudreau drabbades av en hjärnblödning mitt under pågående poker-VM.

Över tre veckor senare ligger 26-åringen fortfarande i koma.

Hans familj vädjar nu till allmänheten för att ha råd med sjukhusräkningarna.

Det var under en middagspaus i poker-VM i Las Vegas som Kevin Boudreau kollapsade.  26-åringen, som spelade WSOP:s $3,000 Mix Max-turneringen, föll ner livlös på Subway och fick köras akut till sjukhus.  Där konstaterade läkarna att han drabbats av en kraftig hjärnblödning.

– Han kördes till operation omedelbart och där konstaterades det att han har en kärlmissbildning i hjärnan som brustit, ett medfött tillstånd som har varit en tickande bomb hos honom sen födseln. Det enda sättet att överleva är genom att operera omedelbart, något man lyckligtvis gjorde. Hans tillstånd är allvarligt, skrev vännen och pokerproffset Dave Elliot på pokerforumet Twoplustwo kort efter händelsen.

”Öppnar ögonen då och då”

Efter tre veckor kan Boudreau fortfarande inte andas själv. Trots vissa framsteg är 26-åringen försatt i koma och är för dålig för att åka hem till sjukhuset i Colorado.

”Han öppnar sina ögon då och då på dagen, men utöver det är han inte mottaglig för kontakt. Det verkar inte som han har kontroll över sin kropp”, skriver pappan Jim Boudreau.

Familjen tvingas nu vända sig till allmänheten för att ha råd med sjukhusräkningarna. På nätet har de startat en ”Recovery Fundraiser” där vänner, familj  och allmänhet kan följa Boudreaus tillstånd.

”Lång och dyr resa”

Hittills har de fått in nära 51 000 dollar, cirka 348 000 kronor enligt dagens valutakurs. Men för att klara den långa tuffa vägen mot ett normalt liv behövs mer.

”Kevin har fortfarande en lång och dyr resa mot ett friskt liv. Tack till pokervärlden, familj och vänner. Vi tar fortfarande emot pengar som betalar framtida sjukhusräkningar, operationer och rehabilitering”, skriver pappan Jim.

”Hyllas på Youtube och Twitter”

Kevin Boudreau är en välkänd pokerspelare med 13 WSOP-cashar i sin karriär, varav två under årets serie, men har aldrig vunnit en VM-turnering.

Totalt har han spelat in över tre miljoner kronor under karriären och förmodligen ännu mer på cashgames.

Kevin Boudreaus kollaps försatte pokervärlden i chock. Många av världens bästa spelare uttryckte sitt stöd för familjen på Twitter.

”Mina tankar går till vårt kära pokerproffs Kevin Boudreaus”, skrev Jason Mercier.

”Hoppas vi ses vid borden igen”, skrev Justin Bonomo.

”Oddsen har förändrats”

På Youtube har även några av hans vänner spelat in en videohälsning med sina bästa minnen av Kevin Boudreau.

”Det har verkligen varit överväldigande att känna stödet från alla människor på Facebook, Twitter och i vår vänskapskrets. I början fick vi höra av flera doktorer att prognosen inte var speciellt bra. Nu tror vi att oddsen har förändrats”, skriver Jim Boudreau.