Har tjänat 11 milj – på att nobba VM

”Isildur1” behöver inte ångra sig

SPORTBLADET

Svenske pokerstjärnan Viktor Blom nobbade poker-VM.
Det har han inte behövt ångra.

Under WSOP-veckorna har ”Isildur1” vunnit över 11,6 miljoner kronor.

I fjol gjorde det svenska pokerfenomenet Viktor ”Isildur1” Blom sitt första World Series of Poker i Las Vegas.

Han åkte visserligen ur huvudturneringen redan under den andra dagen, men han imponerade stort i den prestigefyllda turneringen $ 50 000 Poker Player Championship där han slutade på plats 14 och vann hela 105 235 dollar.

Ändrade sig

Inför årets WSOP var det många rykten gällande Blom. I vintras sa han i en intervju att han förmodligen skulle komma till Vegas mot slutet av WSOP för att spela bland annat nämnda $50 000-turnering och Main Event, men när WSOP närmade sig skrev Daniel Negreanu på Twitter att Blom förmodligen inte skulle komma.

När veckorna gick och Blom aldrig dök upp verkade det som att Negreanu skulle få rätt. Och så blev det. Alla turneringar är nu inledda, och Blom har aldrig synts till på VM-casinot Rio.

”Saknade det en del”

Men det är inget som Blom har behövt ångra. Svensken har dominerat de dyra cash game-borden på Full Tilt Poker. Sedan WSOP-inleddes har Blom gått hela 1 744 547 dollar plus, motsvarande drygt 11,6 miljoner kronor.
På Twitter skrev han natten till i dag (måndag) att han är nöjd med sitt beslut.
”Jag skippade WSOP. Jag saknade det en del, men insåg i dag att jag hade behövt sluta femma i huvudturneringen för att tjäna det jag har gjort de senaste två veckorna” skrev han.

Över 6 000 deltagare

För den oinsatte kanske femteplats inte låter jättesvårt. Men WSOP:s huvudturnering, som räknas som VM i poker, är något extremt. I år lockade den 10 000 dollar dyra turneringen hela 6 352 deltagare.
Men då tjänar man också bra om det går riktigt bra. Vinnaren kommer att få hela 8,359,531 dollar, motsvarande nästan 56 miljoner kronor.
För närvarande återstår 27 spelare, bland annat 2001 års världsmästare Carlos Mortensen. Leder gör tysken Anton Morgenstern.