Vaken – efter fyra veckor i koma

Nu har stjärnan börjat återhämta sig

SPORTBLADET

Mitt under en VM-deltävling kollapsade Kevin Boudreau av en hjärnblödning.

Därefter väntade fyra veckor i koma.

Men nu är han vaken igen.

”Den första dagens terapi gick bra” skriver hans pappa Jim på Twitter.

Det var under en middagspaus i poker-VM i Las Vegas som Kevin Boudreau kollapsade. 26-åringen, som spelade WSOP:s $3,000 Mix Max-turneringen, föll ner livlös på Subway och fick köras akut till sjukhus. Där konstaterade läkarna att han drabbats av en kraftig hjärnblödning.

”Han kördes till operation omedelbart och där konstaterades det att han har en kärlmissbildning i hjärnan som brustit, ett medfött tillstånd som har varit en tickande bomb hos honom sen födseln. Det enda sättet att överleva är genom att operera omedelbart, något man lyckligtvis gjorde. Hans tillstånd är allvarligt” skrev vännen och pokerproffset Dave Elliot på pokerforumet Two Plus Two kort efter händelsen.

Flyttad till Colorado

Boudreau, som är en välkänd pokerspelare med hela 13 pengavinster i WSOP, låg därefter kvar över tre veckor på sjukhuset i Las Vegas i koma och fick hjälp att andas.
Men nu har han börjat återhämta sig. Han är flyttad till Colorado och han kan nu andas utan andningsmaskinen, skriver hans pappa på Twitter.
”Den första dagen med riktig terapi gick riktigt bra. Han var vaken i två timmar och satt i sjukhussängen ett tag” skrev hans pappa i förrgår.

”Kan krama din hand”

Även hans vän och pokerkollega Peter Jetten har lämnat positiva meddelanden på Twitter:
”Några bra Kevin-nyheter i dag: Han kan vricka på tårna, sträcka på knäet och krama din hand på den vänstra sidan av hans knä” skrev han i går.

ARTIKELN HANDLAR OM