Tidernas bästa bluff?

Röstades nyligen fram som bästa handen någonsin

Foto: youtube.com
Daniel Negreanu har stått för några bluffar under sin karriär.
SPORTBLADET

Att bluffa i rätt läge är en av de viktigaste egenskaperna i en pokerspelares arsenal – något som skiljer proffsen från amatörerna.

Men vilken är tidernas bästa bluff?
Här nedan listar Sportbladet Poker tre av de bästa någonsin.

2008, Ivan Demidov mot Dennis Phillips
Amatören Dennis Phillips hade kvalat in till poker-VM i Las Vegas genom att vinna en satellit på sitt lokala casino för blott 200 dollar.

Därefter gjorde han succé och tog sig till finalbordet som chipledare.

Men väldigt snabbt in i finalbordet förlorade han en stor pott mot ryssen Ivan Demidov, som låg trea när bordet inleddes. Detta efter att Demidov på floppen ställt all in med ess och damer – mot Philips ess och kungar. Ingen av dem hade träffat något kort på floppen, vilket innebar att Phillips faktiskt var 69-procentig favorit till att vinna potten.

Phillips åkte till slut ut på fjärde plats. Demidov slutade tvåa.
2008, Phil Ivey mot David Clark och Tony Vu
Den spelare som allra flest proffs nämner som världens bästa pokerspelare är Phil Ivey. 2008 visade han varför. I poker-VM 2008 var det vid ett tillfälle tre spelare som var med framme vid turn. Phil Ivey hade den sämsta handen, med bara en hålstege, jämfört med Vus triss i kungar och Clarks par i kungar plus en hålstege och ett färgdrag. Trots det satsade Ivey 6 000, bara för att bli synad av båda spelarna.
På rivern kom ett ess, vilket gjorde att Vu fortfarande hade den bästa handen. Ivey var den enda spelaren som vågade satsa på rivern, och fick båda spelarna att lägga sig.

2010, Daniel Negreanu mot Angel Shlomi
Daniel Negreanu är känd för att vara extremt bra på att läsa av sina motståndare och kunna sätta dem på exakta händer. Det visade han på ett imponerande sätt 2010 vid Londons European Poker Tour-turnering.
Där hade han synat en satsning innan floppen från Angel Shlomi, som hade par i kungar på handen. Negreanu hade en nia och en tia på handen, och på floppen kom en fyra, en femma och en nia. Shlomi satsade 1525, och Negreanu synade. På turn kom en dam, och Negreanu synade ånyo Shlomis satsning.
På rivern kom en åtta, vilket innebar att Shlomi hade den bästa handen. Shlomi gjorde en ny liten satsning, 3 000. Negreanu funderade en liten stund innan han höjde till 12 800, och sade samtidigt ”Jag tror att du har ess eller kungar”, vilket fick Shlomi att slänga den bästa handen.

Denna hand blev nyligen av Pokerstars användare framröstade som tidernas bästa hand.
Vilken tycker du är tidernas bästa bluff? Skriv gärna din kommentar här nedanför.