Blöder en miljon kronor - om dan

Viktor Bloms katastroftrend fortsätter – har tappat sin plats som världsetta

SPORTBLADET

Viktor "Isildur1" Blom fortsätter sin katastrofala period vid pokerborden.

Den svenske superstjärnan har följt upp förra veckans katastrofresultat på minus 4,8 miljoner kronor – sämst i världen – med att backa ytterligare 5 miljoner under de senaste två dagarna.

Det betyder också att Viktor Blom tappat sin förstaplats på världårsbästa-listan till kanadensaren Kyle "cottonseed1" Hendon.

Viktor "Isildur1" Blom har förtjänat sitt rykte och status som en av världens absolut största stjärnor genom att spela rent ut sagt sjövilt – nästan som om de enorma pengarna nästan helt saknar värde –  och det märks inte minst på resultaten.

Vinna stort eller förlora stort är det som gäller och på sistone har det tyvärr varit mest av det senare. Förra veckan lyckades han med konststycket att blir sämst i hela världen med en förlust på ganska så osmickrande 740 350 dollar eller ungefär 4,8 miljoner kronor.

Inte längre världsetta

Och den här veckan har tyvärr börjar ännu sämre.

Efter en lugn måndag har svensken lyckats backa 776 030 dollar – ganska exakt fem miljoner kronor – under tisdagen och onsdagen.

Det betyder att svensken backat tio miljoner kronor under de senaste tio dagarna – alltså en miljon om dagen.

De usla resultaten innebär också att svensken till sist tappat sin förstaplats på listan över världens största vinnare på nätpoker.

Ny ledare är kanadensaren Kyle "cottonseed1" Hendon som är plus 3 515 118 dollar eller 22,7 miljoner kronor.

Viktor Blom ligger tvåa med plus 2 942 867 dollar eller 19 miljoner kronor.

Men fortsätter den dåliga trenden dröjer det inte länge förrän svensken börjar rasa på den listan.

ARTIKELN HANDLAR OM