Bäst någonsin – åtalad för miljonbedrägeri

Drev falsk dejtingsajt och skickade ut spionprogram

Foto: Pokerstarsblog.com
Masaaki Kagawa har ingen anledning att se glad ut just nu.
SPORTBLADET

Han har spelat in nästan 10 miljoner kronor som pokerspelare.

Men det räckte inte för Masaaki Kagawa.

Nu är han åtalad för att via internetbedrägerier lurat av folk över 25 miljoner kronor – bland annat via en falsk dejtingsajt.

Masaaki Kagawa är tidernas mest framgångsrika japanska pokerspelare. Totalt i karriären har han spelat in 1 522 450 dollar, motsvarande 9,9 miljoner kronor. Så sent som i januari i år blev han trea i Aussie Millions 100 000 dollar-turnering, vilket gav honom över 337 000 dollar (2,2 miljoner kronor).

Pokern tycks dock inte ha varit hans enda inkomstkänsla. I går rapporterade nyhetssajten Ars Technica att Kagawa är åtalad för att ha styrt en operation som – via en kombination av spam, spionprogram och en falsk dejtingsajt – lurat av folk 3,9 miljoner dollar, motsvarande över 25 miljoner kronor.

”Ser inte bra ut för honom”

Hela nio personer arresterades för inblandning i komplotten tidigare i veckan. Datasäkerhetsföretaget Symantec, som arbetade tillsammans med japansk polis, skriver i ett blogginlägg att Kagawa och hans medbrottslingar skickade ut mejl som innehöll ett spionprogram som användes för att samla detaljerad information från ägarnas datorer.
”Hans passion för att ta chanser och risker har lönat sig i hans pokerspelande, men det ser inte bra ut för honom när det gäller hans gamblande med androida spionprogram” skriver Symatec.
Kagawa är, förutom en framgångsrik pokerspelare, även president i IT-firman Koei Planning