Här är stjärnans hemliga lyxpalats

David Williams chockad efter besöket hos Phil Ivey i Cabo: ”Inget går att jämföra”

1 av 4 | Foto: Pokerroad.com
Phil Ivey och Barry Greenstein vid poolen
SPORTBLADET

Perfekt läge där stranden och golfbanan möts, personlig kock, och en infinitypool som sluttar ner mot havet.

Pokerstjärnan David Williams har besökt Phil Iveys galna lyxpalats i mexikanska Cabo och efteråt kan han inte tro sina ögon.

– Jag har sett många fina hus i mina dar men inget som går att jämföra med det här, säger han.

Det var i maj i år som David Williams befann sig i mexikanska turistparadiset Cabo San Lucas för att spela mästerskapet SCOOP på PokerStars.

Han bodde hos kompisen Scott "SCTrojans" Freeman men under mästerskapets finalsöndag fick han ett infall och skickade ett sms till Phil Ivey, som har ett legendariskt strandpalats precis vid stranden, när han såg att Ivey inte var online.

"Vi hade dumpat dig"

– Jag visste att han hade ett ganska fantastiskt hus i Cabo så jag messade honom och frågade honom om han skulle spela. Han messade tillbaka och frågade om jag ville spela Main Event från hans hus. Jag nämnde det för Scott och de andra killarna, men jag ville inte att de skulle känna att jag dumpade dem. De bara skrattade och sa "vi hade dumpat dig", skriver David Williams i ett inlägg på Pokerstarsblog.com.

Och besöket hos Phil Ivey, tidernas bästa och mest vinnande pokerspelare alla kategorier, var imponerande.

Det ska sägas att David Williams har en andraplats i WSOP Main Event och en vinst i WPT-finalen på sitt samvete. Sammanlagt har han spelat in ungefär 55 miljoner kronor i liveturneringar genom åren och säkert lika mycket i turneringar online och i cashgames.

Men till och med en mångmiljonär som Williams blev närmast tagen av Iveys lyxpalats.

– Jag har sett många fina hus i mina dar men inget som går att jämföra med det här. Det ligger precis vid golfbanan och har en fantastisk infinitypool och stranden precis på baksidan, säger han.

"För lite, strunt samma"

David Williams berättar också om Iveys privata kock som kort och gott presenterade sig som "chef".

– Han hjälpte mig med väskorna och frågade om jag var hungrig. Fem minuter senare åt jag de godaste "Huevos Rancheros" jag någonsin ätit, säger han.

Att spela poker med Phil Ivey var också en speciell upplevelse.

– Phil spelade alla höga SCOOP-turneringar men när han såg alla bord jag hade på min skärm började han peka och fråga. "Varför är jag inte med i den här?, frågade han och pekade på Big Sunday $162. Vad kan jag vinna?". Jag svarade att förstapriset är 65 000 dollar (420 000 kronor). För lite, strunt samma, svarade han.

David Williams har inte publicerat några foton från sitt besök hos Phil Ivey och sådana är överhuvudtaget svåra att komma över eftersom det är ytterst sällsynt att någon faktiskt får besöka superstjärnans lyxvilla. Men legendaren Barry Greenstein gjorde ett besök för några år sen för sajten Pokerroad.com som resulterade i en kortare film som du kan se här.