Svenske studenten vann 1,8 miljoner

Tobias "Riverlan_88" Edberg tog hem TCOOP Main Event: ”Fortfarande chockad”

Foto: Privat
Tobias "Riverlan_88" Edberg
SPORTBLADET

Han spelar mest low- och midstakes-poker och har aldrig varit i närheten av några miljonvinster tidigare.

Då slog Tobias Edberg, 25, till med vinst i TCOOP Main Event och kammade hem otroliga 277 526 dollar – 1,8 miljoner kronor.

– Jag är fortfarande chockad, säger han.

Tobias "Riverlan_88" Edberg från Västervik har spelat poker i nästan tio år men de senaste sex månaderna har det blivit betydligt mindre.

Efter ett 2013 som var minst sagt tufft resultatmässigt har han i stället fokuserat på att läsa upp sina gymnasiebetyg.

– Jag spelade mycket poker när jag gick på gymnasiet och skolan kom väl inte i första hand (skratt). Sen har jag levt på pokern till och från och varvat det med lite småarbeten. Men 2013 var verkligen inget bra år så jag har inte spelat så mycket det senaste halvåret, säger han.

"Sovit tre timmar"

När han väl spelar poker handlar det om low- till midstakes-turneringar. Men ibland blir han stejkad och går upp i nivå. Det var precis vad som hände i söndags när det föll sig så att han spelade Main Event i PokerStars turneringsserie TCOOP, en turnering med hela 700 dollar eller drygt 4 500 kronor i inköp och 4 599 motståndare, bland dem flera världskända namn.

– Jag tänkte egentligen inte spela alls, jag hade bara sovit tre timmar den natten och var på väg till gymmet. Men jag blev övertalad och eftersom det var en turboturnering visste jag att det inte skulle ta alltför lång tid. Och att jag spelade är ju inte precis nåt jag ångrar, säger han.

Anledningen till det är att Tobias Edberg tog hem rubbet, en förstaplats som efter en deal var värd hela 277 526 dollar eller 1,8 miljoner svenska kronor.

"Ska köpa lägenhet"

– Det är väldigt mycket pengar. Jag är fortfarande chockad. Sen är det otroligt häftigt att faktiskt få vinna en turnering som är såhär stor, säger han.

Hur mycket har du som mest vunnit tidigare?

– 160 000 kronor var min största vinst innan. Det är också mycket, men inte alls på samma nivå.

Prispengarna får Tobias Edberg dela med sin stejkare. Men de ungefär 900 000 kronorna som blir kvar kommer väl till pass.

– Jag ska köpa en lägenhet, det är ungefär så långt jag har hunnit tänka. Sen ska jag ju fortsätta plugga i höst, förmodligen till sjukgymnast men i alla fall nåt inom vård och hälsa. Och som student kommer pengarna alltid till nytta.

ARTIKELN HANDLAR OM