Rånade bank – med kalsonger på huvudet

73-åringen spelade bort sina pengar på hästar och poker

Foto: St. Lucie County Sheriff Office
SPORTBLADET

Han spelade bort allt han ägde på hästar och poker.

Då tänkte John Dougherty, 73, att ett bankrån skulle lösa hans ekonomiska trassel.

Nu riskerar han att få tillbringa resten av sitt liv i fängelse.

Det var vid 13-tiden på dan som John Dougherty klev in på TD Bank i St. Lucie, Florida med ett par svarta kalsonger på huvudet och ett gevär i händerna.

Under vapenhot tvingade 73-åringen bankpersonalen att fylla hans medhavda plastpåse från Walmart med 20- och 50-dollarsedlar. Totalt fick han med sig ungefär 1 800 dollar eller 11 700 kronor.

Greps minuter senare

Sen beordrade han bankpersonalen och kunderna i lokalen att lägga sig på golvet och räkna till 100 medan han försvann från platsen i en vinröd Chevy suburban.

När John Dougherty lämnat banken satte personalen omedelbart igång larmet, ringde polisen och lämnade en beskrivning av både mannen och bilen. Bara minuter senare kunde han gripas av polisen.

– Den misstänkte sa att han har begränsade inkomster och att han spelat bort sina pensionspengar på hästar och Texas Hold'em, skrev polisen i sin rapport enligt The Palm Beach Post.

Geväret som John Dougherty använt vid rånet visade sig vara laddat men 73-åringen sa till polisen att han aldrig haft för avsikt att använda det.

John Dougherty kommer nu att åtalas för bankrån och flera fall av misshandel med ett dödligt vapen. Han riskerar att få tillbringa många år, sannolikt resten av sitt liv, i fängelse.

ARTIKELN HANDLAR OM