Spelat bort 160 000 efter petningen i OS

Uppgifter: Jätteförlust för Petter Northug

Foto: TT
Petter Northug.
SPORTBLADET

Petter Northugs OS har varit fiaskobetonat så här långt.

Nu ser det ut som att trenden fortsätter även vid pokerbordet.

Enligt sajten Highstakes.db ska skidstjärnan ha spelat bort 160 000 kronor på poker efter petningen.

Sportbladet skrev redan häromdagen om hur trackingsajten Highstakes.db gav en alternativ förklaring till Petter Northugs svaga insats på skiathlonloppet. Norrmannens konto på Pokerstars hade nämligen varit aktivt både dagen före tävling och under själva tävlingsdagen – och han hade förlorat 77 000 kronor.

Nu uppmärksammar norska TV2 att samma konto varit aktivt igen under onsdagen, samma dag som Petter Northug petades från det norska laget som ska köra 15 km klassiskt på fredagen. Och precis som i skidspåret går det blytungt runt pokerbordet. Den här sittningen ska enligt trackingsajten ha slutat med en förlust på hela 160 000 kronor.

"Säker att det inte påverkar"

TV2 har pratat med källor nära Northug som bekräftat att kontot tillhör norrmannen, men det är inte säkert att just han har spelat händerna.

Hans manager Are Sörum Langås är ovetande.

– Det här vet jag ingenting om, säger han till TV2.

Detsamma säger tränaren Eirik Myhr Nossum:

– Det är helt okänt för mig. Det enda märkliga jag har sett som han har tagit med sig till OS är femmilsboken av Thor Gotaas. Oavsett om han har läst eller gjort något annat så är jag helt säkert på att det inte är orsaken till att han inte åkt fortare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM