Northugs revansch – vann 100 000 kr

Efter skid- och pokerfiaskot – norske superstjärnan är tillbaks i vinnarspåret

Foto: AP
SPORTBLADET

Han spelade bort 160 000 kronor efter petningen på 15 kilometer klassiskt.

Nu har Petter Northug fått en liten revansch – vid pokerbordet.

Efter söndagens fjärdeplats i stafetten har han vunnit tillbaka 100 000 på nätpoker, enligt trackingsajten Highstakesdb.com.

De norska skidåkarna i allmänhet och Petter Northug i synnerhet har haft ett fiasko-OS – hittills.

Dåliga placeringar och dålig valla har präglat det norska landslaget i Sotji.

Till råga på allt förlorade superstjärnan Northug 160 000 kronor på nätpoker efter petningen från 15 kilometer klassiskt, det enligt trackingsajten Highstakesdb.com.

Spelat 1900 händer på 48 timmar

I söndags missade Norge åter medalj när Petter Northug ”bara” körde in på en fjärdeplats i stafetten, över en minut efter Sveriges Marcus Hellner som kunde defilera hem guldet på sista sträckan.

I loppet visade Petter en viss förbättring – och på kvällen efter pall-missen visade det sig åter aktivitet på Northugs PokerStars-konto, där han spelar under namnet ”NorthugJr”.

Och på de två senaste dygnen har det vänt – norske skidstjärnan har spelat tillbaka omkring 100 000 kronor, över 15 000 dollar, enligt Highstakesdb.com.

Medan de andra olympierna njuter av solskenet vid Svarta havet och hejar på sina landsmän i de olika OS-sporterna sitter alltså Northug och spelar kort.

Under de senaste 48 timmarna har han mäktat med att spela över 1900 händer.

Vinsterna har Northug tagit på spelet Pot Limit Omaha (PLO).

Populär pokerprofil

Att norrmannens pokerspelande under OS har blivit populärt syns tydligt hos Highstakesdb.com, där bara svenska fantomspelaren Viktor ”Isildur” Bloms profil varit mer populär att kolla på under det senaste dygnet.

Det är ännu inte helt bekräftat att det är Petter Northug själv som sitter och använder sig av sitt pokerkonto i OS-byn, men heller inget som tyder på att det inte är han som spelar. Det är för övrigt strängt förbjudet att låta någon annan spela från ens konto.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker