Han skriver själv om sin kamp mot döden

Chad Brown berättar om sin ovanliga cancer: ”Jag accepterar det”

1 av 2 | Foto: Neil Stoddart/Pokerstarsblog.com
Chad Brown, sommaren 2011
SPORTBLADET

När Chad Brown dök upp till turneringen PCA på Bahamas i januari var det knappt någon som kände igen honom – cancern hade berövat honom på minst 20 kilo och gjort hans utseende 20 år äldre.

Nu väljer den amerikanske stjärnan att berätta om sin kamp mot den dödliga sjukdomen.

– Det här är en del av livet och jag är okej med det, säger han.

Det var i februari 2011 som Chad Browns dåvarande fru Vanessa Rousso twittrade ut att Brown drabbats av den ovanliga cancerformen liposarkom och att han opererat bort en femkilostumör från sin mage.

Att den i dag 52-årige amerikanen, som spelat in över 23 miljoner kronor i pokerturneringar i karriären, hade brottats med cancer var alltså välkänt.

Ändå chockade Chad Brown hela pokervärlden när han dök upp till PCA på Bahamas i januari i år. Den tidigare atletiske stjärnan var utmärglad och såg ut att ha åldrats 20 år.

"Är inget botemedel"

De flesta misstänkte att cancern hade kommit tillbaka. Nu berättat Chad Brown att läget är betydligt allvarligare än så.

I ett inlägg på PokerStarsblog.com skriver stjärnan själv om sin situation, och kampen mot den dödliga sjukdomen.

"Jag skriver det här från Sloan Kettering Cancer Center i New York City där jag just nu återhämtar mig från en operation. Faktum är att detta var min femte operation. Under de senaste fyra åren har jag också genomgått strålbehandling, flera olika sorters kemoterapi och andra sorters behandlingar. Läget just nu är att det inte kommer att gå att operera igen. Jag har fortfarande cancer i min kropp och jag hoppas att jag har tillräckligt med tid kvar så att de hittar ett nytt läkemedel som kan hjälpa mig. Fram till den dagen är situationen osäker. Vad som händer härnäst är inte bestämt ännu. Det kan bli så att jag åker på en ny cellgiftsbehandling. Men vad den gör är att den krymper tumören. Detta kan köpa dig tid, men det är inget botemedel. Men det finns ett par lovande läkemedel som är på väg ut på marknaden. Det är vad jag hoppas på", skriver han.

"Jag är okej med det"

Trots att utsikterna är dystra poängterar Chad Brown att han mår bra, och att bilderna från PCA är missvisande.

”Mitt tarmvred vilket gjorde att jag tappade mycket i vikt. Kanske gjorde det att jag såg sjukare ut än vad jag är”, skriver han.

Han säger också att han mår bra, trots sin utsatta situation.

"Jag har haft ett otroligt stöd från min familj och mina vänner som har varit insatta i min sjukdomssituation från allra första början. Om någon undrar om jag går igenom en tuff period är svaret nej. Det här är en del av livet och jag är okej med det. Jag accepterar det. Just nu ser jag bara fram emot nästa pokerhand", skriver han.

Du kan läsa hela Chad Browns inlägg här

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker