Vann 1,3 miljoner – på ett enda slag

Phil Ivey berättar om vansinnesvadet som fick kompisen att gråta

SPORTBLADET

Phil Ivey vann nyligen drygt 23 miljoner kronor i Aussie Millions.

Nu berättar han om supersegern och minns tillbaka till ett sjukt vad han vann mot kompisen och pokerproffset Joe Cassidy – 1,3 miljoner på ett golfslag.

– Det såg ut som han skulle börja gråta, berättar Ivey i en pokerpodcast för pokerforumet 2+2.

En av världens bästa pokerspelare, Phil Ivey, hade stor show i Australien nyligen. Han vann Super Highroller-turneringen i samband med Aussie Millions och drog hem fyra miljoner australienska dollar på ett bräde, eller drygt 23 miljoner svenska kronor.

Med 23 nya miljoner på kontot är Ivey nu tvåa på listan över de pokerspelare som tjänat mest pengar i hela världen efter landsmannen Antonio Esfandiari.

”Adrenalinet pumpade inte”

I en podcast för pokerforumet 2+2 berättar han om vinsten. Och avslöjar hur han kände vid finalbordet.

– Mitt adrenalin pumpade inte. Vi spelade om fyra miljoner dollar, men det var ett avslappnat finalbord, avslöjar han.

Tjänade 1,3 miljoner – på ett golfslag

I ”podden” får pokerstjärnan även minnas tillbaka till ett galet vad han hade mot vännen och pokerproffset Joe Cassidy, som har spelat in miljontals dollar på sitt spelande.

Men just vid tidpunkten gick det inte lika bra för Joe och kassan var ansträngd.

När han låg 11 000 dollar, eller runt 70 000 kronor, back under en golfrunda ville Ivey vara snäll. När Phil skulle slå ett slag på omkring 70 meter ville han ”ge bort” 1 000 dollar till sin vän och bad om att få odds på att han skulle slå i bollen på ett slag.

Efter lite dividerande kom Cassidy fram till att Ivey skulle få 200 gånger.

Vadet var igång.

Vad som hände?

– Jag slog, sen såg jag bollen studsa, sen försvann den. Jag gick fram till hålet och kunde inte tro mina ögon när jag såg bollen i hålet. Jag trodde att jag skulle få ge bort 1 000 dollar. Jag ville bara vara vänlig när jag föreslog vadet, förklarar Phil Ivey.

Det ”otroliga” hade inträffat och Cassidy förlorade cirka 1,3 miljoner kronor på några sekunder.

– Jag sa att han kunde betala när han kunde, det var en så löjlig vinst. Det såg ut som han skulle börja gråta, det var rätt roligt.

Tyckte du synd om honom?

– Ja, jag tyckte synd om honom, det är en god vän till mig. Men jag firade dock, jag sprang runt av glädje, det berättar Ivey i podcasten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker