Tv-stjärnan vann 4 milj – skrev historia

Vicky Coren Mitchell blev först någonsin att vinna två EPT-titlar

SPORTBLADET

Victoria Coren Mitchell, 41, skrev historia 2006 när hon blev första kvinna någonsin att vinna en EPT-turnering

I italienska San Remo i helgen skrev den engelska tv-stjärnan in sig i historieböckerna på nytt när hon blev först någonsin att vinna två EPT-titlar.

– Jag är inte riktig säker på att jag är vaken, säger hon efter vinsten värd motsvarande 4,3 miljoner kronor.

Svenske Alex Stevic vann den första EPT-turneringen någonsin, i Barcelona september 2004.

Två år senare, i september 2006, blev brittiska tv-stjärnan Vicky Coren första kvinna att ta hem en titel på den prestigefyllda touren.

Men trots att EPT-touren bjudit på enorma 97 Main Event-turneringar sen 2004 hade ingen spelare någonsin lyckats vinna en EPT-titel två gånger, ett faktum som blivit nästan som en förbannelse.

"Känns som ett mirakel"

Men den förbannelse flög all världens väg under påskhelgen.

Vicky Coren drog det längsta strået i det 556 personer stora fältet i EPT San Remo för 476 100 euro eller drygt 4,3 miljoner kronor och blev först någonsin att kunna stoltsera med två EPT-titlar.

– Jag är inte riktig säker på att jag är vaken. Jag förstår inte ens att det händer. Och det handlar inte om att jag är först med att bli mästare två gånger. Det var för att jag låg sist på finalbordet och kände att jag skulle vara nöjd med att bli åtta. Det känns som ett mirakel, jag kan inte riktigt tro det, säger hon till Pokernews.com.

"Är pokern en hobby?"

Hemma i England är Vicky Coren en kändis, men det är inte främst genom pokern hon gjort sig ett namn. Hon är journalist, figurerar ofta i olika tv- och radiosammanhang, leder tävlingsprogrammet "Only Connect" på BBC och skriver krönikor i såväl "The Guardian" som söndagstidningen "The Observer".

– Jag har för länge sedan tappat konceptet när det handlar om mitt jobb. Är jag journalist som har pokern som hobby? Eller är jag professionell pokerspelare som har som hobby att skriva?

Efternamnet "Mitchell" la hon till så sent som förra året när hon gifte sig med komikern David Mitchell, känd från tv-succén "Peep Show".