”Jag hade förberett mig mentalt på att det kunde hända”

Danske pokerstjärnan Theo Jörgensen i stor intervju med Sportbladet Poker om: Brutala rånet i hemmet Chanserna till en EPT-titel Största svagheterna

Foto: POKERSTARSBLOG.COM, CHRISTOFFER WICKMAN
Danske pokerstjärnan Theo Jörgensen träffar Sportbladet Poker i Monte Carlo, ett och ett halvt år efter det brutala rånet.
SPORTBLADET

MONTE CARLO. Skjuten tre gånger av tre maskerade män i sitt eget hem, jagad av en tiger i Thailand.

Turerna kring danska pokerstjärnan Theo Jörgensen, 42, har varit många de senaste åren.

Nu är han på plats på sitt favoritställe i Monte Carlo - med sikte på sin första EPT-titel.

– Det är klart jag funderade och tanken slog mig att lägga av med pokerspelandet, säger Theo Jörgensen till Sportbladet Poker.

Det är EPT-finaler i Monte Carlo. Sportbladet Poker träffar den danske pokerstjärnan Theo Jörgensen.

Över ett och ett halvt år har gått sedan han utsattes för ett brutalt rån i sitt hem i Danmark.

Den tredje december 2012 bröt sig tre maskerade män in i stjärnans hem, i jakt på hans pengar.

Männen nöjde sig dock inte med vad de kom över, de sköt också Jörgensen med tre skott i benet. Jörgensens fru som var hemma, tvingades se på när Theo var maktlös.

Direkt efter händelsen slog tanken pokerstjärnan, att sluta spela.

”Pengarna de var ute efter”

– Det är klart att jag funderade på att sluta spela, den tanken slog mig. Men, det var egentligen aldrig nära. Det är viktigt att poängtera att det inte var mig som person de var ute efter, det var inget personligt. Dom var ute efter det som eventuellt fanns i mitt hem, det var pokerspelaren och pengarna de var ute efter – inte Theo Jörgensen, säger han till Sportbladet Poker på plats i Monte Carlo.

Det går inte att förbereda sig för något sådant som Jörgensen och hans familj fick uppleva den här decemberdagen, men Theo hade ändå ställt in sig mentalt på att någonting liknande kunde inträffa.

– Jag hade ställt in mig på att möjligheterna fanns, och jag hade förberett mig mentalt på att det var möjligt. Det inträffade påverkade mig mer på det personliga planet, än det materiella. Det materiella bryr jag mig inte så mycket om, det viktigaste är att min familj klarade sig och det är det som betyder något. Därför var det ganska självklart att fortsätta spela.

”Fantastisk turnering”

Theo Jörgensen befinner sig på just nu sin favoritplats i pokervärlden, Monte Carlo, när han blickar tillbaka på decemberdagen. En seger i stundande EPT Grand Final, skulle vara det bästa som hänt Jörgensen hittills i pokerkarriären.

– Jag har tre tidigare finalbord i EPT, den senaste i London i mars 2013 då jag slutade fyra, och skulle jag vinna här i Monte Carlo skulle jag värdera det högst av alla mina tidigare vinster. Det här är mitt favoritstopp, en fantastisk turnering, säger Theo.

Trots att han känner sig i bra form, väljer han att ligga lågt.

– Generellt så har jag inte så stora förhoppningar, det är bättre att ligga lågt och sedan kommer det som en positiv överraskning om det går bra. Men jag spelar bra för tillfället, och känner mig i bra form.

”Rör inte min blinds”

Vad är det bästa med att vara pokerproffs, som du ser det?

– Jag skulle vilja säga friheten, att du bestämmer själv vad du gör. Poker är ändå min hobby på ett vis, jag spelar för att det är kul och intressant. Det finns perioder då det inte är lika kul att spela, och då gör jag heller inte det på två-tre månader. Spelar du när du inte tycker det är roligt, går det inte bra heller. Det är jätteviktigt att ta dessa pauser.

Trots att du har varit med länge, känner du att du utvecklat något i ditt spelande senaste tiden?

– Jag har blivit bättre på att spela mitt eget spel, spela på mitt spår. Tidigare såg jag bara rakt fram, var det någon som spelade lika aggressivt som mig blev jag ännu aggressivare. Jag är lugnare nu.

Har du fortfarande några svagheter?

– Jag tål inte när de stjäl min blinds, man rör inte min blinds. Höjer någon min blinds så höjer jag alltid tillbaka, och så är man helt plötsligt uppe i en stor pott med dåliga kort.

FOTNOT: Intervjun med Theo Jörgensen gjordes innan han gick in och spelade main event. Där blev det ingen lycka, då han blev utslagen tidigt.

Christoffer Wickman/Minimedia