– Finns mycket som folk inte vet om mig

Pokerns omslagstjej, Liv Boeree, i stor intervju med Sportbladet

Foto: CHRISTOFFER WICKMAN
Liv Boeree träffar Sportbladet på plats i solen i Monte Carlo under EPT-finalerna.
SPORTBLADET

MONTE CARLO. När Liv Boeree i april 2010 vann EPT i San Remo gjorde hon det som tredje kvinna någonsin – nu berättar hon om hur viktigt det är att tjejerna lyckas vid pokerbordet.

I en stor intervju med Sportbladet Poker berättar hon också att hon ska få en egen tv-show.

– Det finns mycket folk inte vet om mig, säger hon.

Historien om hur 29-åriga Liv Boeree, utbildad astrofysiker, trotsade sina föräldrar och blev pokerproffs, känner ni redan till.

Hon kom in i pokern då hon ledde ”game shows” hemma i England, och har gjort succé vid pokerbordet.

När Liv Boeree vann EPT i San Remo 2010 gjorde hon det som tredje kvinna någonsin, och det är viktigt att tjejerna lyckas vid pokerbordet, anser Liv.

– Det var verkligen fantastisk när jag vann i San Remo, det var hur stort som helst. Allting föll på plats den turneringen och jag spelade väldigt bra. Uppmärksamheten jag fick efter den vinsten både i tidningar och tv var enorm, hemma i England var jag med i alla tidningar och det är väldigt viktigt att vi kvinnor lyckas vid pokerbordet.

Kan du utveckla, Liv?

– De inom pokern vill givetvis att den bästa och största spelaren vinner, men det är inte dom som sitter på dom bästa storysarna. Vi som kommer utifrån har annorlunda och ofta bättre storys, och att tjejer lyckas vid pokerbordet är det bästa som kan hända pokern. Den uppmärksamheten som jag och pokern fick när jag vann EPT ökar bara intresset.

”De sju bästa åren i mitt liv”

Det är en självsäker Liv vi möter på plats i Monte Carlo, en kvinna som vet vad hon vill och kan. Hennes tidigare erfarenheter framför kameran både som programledare och modell har varit till stor fördel för henne, vilken även hennes utbildning har.

– Jag är så glad att jag har min utbildning, på många sätt. Jag kan analysera vid pokerbordet, och det ger mig självförtroende i min hjärna. Jag ångrar inte för en sekund att jag började spela poker och jag har haft de sju bästa åren i mitt liv, jag hade inte gjort annorlunda om jag fick chansen. Min utbildning och bakgrund hjälper mig väldigt mycket. Det är en stor press i de stora turneringarna med mycket media och tv, och det kan lätt bli stressigt. Att jag varit framför kameran tidigare, är givetvis en stor fördel.

Är du överraskad att det gått så bra för dig, sedan du började spela?

– Nej, jag brukar få det jag vill. Vill jag verkligen någonting, lyckas jag också.

”Konstiga saker”

Sedan Liv Boeree klev in på pokerscenen har hon fått mycket plats i media, hemma i England är hon med i varenda tidning. Det finns dock många andra sidor om Liv, som pressen inte känner till.

– Det finns väldigt mycket som folk inte känner till om mig, men det är så konstiga saker så det är ingenting jag vill berätta. Det är dock mycket som folk inte vet.

Finns det något du kan berätta?

– Nej, vi låter det vara så. Någonting nytt som kommer hända är dock att jag ska få min egen tv-show, den ska sparka igång om några månader och kommer vara för de riktiga freaksen. Det ska bli väldigt kul och spännande.

”Pappa kommer hit, jag är lite spänd”

Trots att Liv Boeree trotsade sina föräldrar när hon blev pokerspelare, är de idag hennes största fans. Livs mamma såg henne spela live i Barcelona i fjol, under veckan i Monte Carlo är det dags för hennes pappa att se henne spela live, första gången.

– Jag är väldigt förväntansfull inför stundande EPT, det ska bli väldigt roligt. Jag ska försöka spela mitt bästa, och sedan får det gå som det går. Jag har haft fantastiska år inom pokern, men är det något jag lärt mig så är det att det är bäst att inte ha så höga förväntningar inför en turnering. Självklart bryr jag mig om det går bra eller dåligt, men man kan inte mer än spela sitt bästa, säger Liv och avslutar:

– Min pappa kommer faktiskt hit i veckan och jag är lite spänd, det är första gången han är på plats när jag spelar.

TV: Följ EPT-finalerna från Monte Carlo här!

Christoffer Wickman/Minimedia