Stjärnan: ”Bluffade bort fem miljoner”

Alec Torelli tog hem galen pott under high-stakes-spel i Monte Carlo

SPORTBLADET

Det ryktades om ett hemligt miljonspel under EPT-finalen i Monte Carlo – ett spel som nu har bekräftas av high-stakes stjärnan Alec Torelli.

I sin blogg berättar Torelli också om hur han tog hem en pott på ungefär fem miljoner kronor efter en misslyckad bluff från motståndaren.

– Jag gick på magkänsla, säger han.

Det var under förra veckan som EPT-finalen bjöd på ett tv-sänt cashgame med mörkarna 500/1000 euro eller ungefär 4 500/9 000 kronor.

Men samtidigt började det ryktas om att insatserna blev ännu mycket högre så fort kamerorna slocknat – något som nu bekräftas av Alec Torelli i en videoblogg.

Amerikanen avslöjar att mörkarna gick upp till 2 000/4 000 euro, med en straddle på 8 000 euro, och att inköp var 500 000 euro eller drygt 4,5 miljoner kronor.

"Kastade ut matematiken"

Torelli beskriver också en hand där han själv kammade hem över 500 000 euro eller nästan fem miljoner kronor – tack vare en bluff från motståndaren.

Det var när motståndaren i fråga, som Alec Torelli inte vill avslöja namnet på, gjorde en höjning på 175 000 euro eller 1,6 miljoner kronor på river som amerikanen började ana ugglor i mossen och synade trots att han var ganska svag.

Motståndaren svarade med att kasta sina kort direkt.

– Jag kände verkligen att han bluffade i det här läget. Det var en av de där situationerna när jag kastade ut matematiken genom fönstret och gick på magkänsla, säger han.

Du kan se och höra Alec Torelli berätta om femmiljonershanden i detalj i videon ovan.