Svenskhoppet: ”Bara topp-fem som gäller”

Magnus Karlsson enda svensk kvar i EPT Main Event

Foto: CHRISTOFFER WICKMAN
Magnus Karlsson.
SPORTBLADET

MONTE CARLO. Här är det enda svenskhoppet i EPT-finalerna.

Magnus Karlsson från Linköping.

– Nu är det bara topp-fem som gäller, säger han till Sportbladet.

Sportbladet Poker träffade Magnus Karlsson, direkt efter att den tredje dagen var över. Han är ensam svensk kvar i turneringen och har chansen på 11,7 miljoner kronor, som förstapriset ger.
– Nu är det bara topp fem som gäller, det finns ingenting annat, säger han, som är en av de 42 spelarna kvar.
Kan du berätta lite kort vem du är?
– Jag har varit pokerproffs sedan ett år tillbaka, igen får man väl säga. Jag blev pokerproffs 2005 och var det sedan i sex år, sedan blev jag egen företagare men det var inget för mig så jag började med poker igen.
Hur tog du dig till Monte Carlo?
– Jag kvalade in via en satellit på Pokerstars, en seat only så jag får stå för alla omkostnader själv. Kanske, kanske att jag hade åkt även om jag inte lyckats kvala in.
Är det här din största framgång hittills i karriären?
– Det beror på hur det slutar, jag har spelat fem liveturneringar förut och har faktiskt kommit på pengarna i fyra av dem. Så jag har lyckats väl i de liveturneringar jag spelat.
Hur har dagen varit vid bordet i dag läs i går)?
– Det har gått bra, det har varit en bra dag. Det kändes väldigt lättspelat det sista bordet jag hamnade vid nu ikväll, det kändes som de flesta bara satt och jagade en bra placering och där trivdes jag.
Då är det väl bara att gå hela vägen nu?
– Ja, det finns inget annat än topp fem nu. Mitt första delmål var att hamna på pengarna (bland de 96 bästa spelarna) och mitt andra delmål var att få tillbaka alla omkostnader. Nu är det bara finalbordet och segern som gäller.

TV: FÖLJ EPT-FINALERNA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM