Svensken förnedras – om det blir förlust

Tvekampen som ska avgöra vem som är bäst i Norden: ”Mer än pengar på spel”

Foto: Full Tilt Poker
SPORTBLADET

Danmark mot Sverige i tre tuffa matcher där förloraren går miste om 350 000 kronor och tvingas till ett förödmjukande straff.

Det blir verklighet när Viktor ”Isildur1” Blom och Gus Hansen drabbar samman in Full Tilt Pokers “Heads-Up Showdown” – den 14 september smäller det.

Svenske Viktor "Isildur1" Blom och danske Gus Hansen är två av pokervärldens största och mest igenkända namn. Dessutom är de bolaget Full Tilt Pokers största affischnamn.

Och nu ska duon göra upp om den nordiska pokertronen i en tävling med potentiellt förödmjukande konsekvenser.

”Mer än pengar på spel”

Den 14:e september möts Blom och Hansen i en pokertrekamp där vinnaren får en prispeng på 50 000 dollar eller 350 000 kronor.

Men kanske intressantast är vad som händer med förloraren. Han måste nämligen välja mellan en av två inte särskilt lockande straff. Antingen handlar det om att spela 1 000 händer av spelet "Razz" på microstakes, den allra lägsta nivån på nätet. Eller så måste förloraren sjunga motståndarens nationalsång och lägga upp videon på nätet.

– Jag skippade VM i Las Vegas och EPT Barcelona i sommar så det känns kul att det är något stort som är på gång. Den här heads up-utmaningen mot Gus kommer att bli riktigt cool, särskilt som att det står mer än pengar på spel, säger Viktor Blom i ett pressmeddelande.

Har backat 34 miljoner i år

Och nog är det rädslan för att förlora som kommer att driva de bägge stjärnorna, snarare än prispengarna.

Enligt trackingsajten Highstakesdb har Gus Hansen förlorat motsvarande 34 miljoner kronor på nätet i år medan Viktor Bloms back hamnar på motsvarande 12 miljoner. 350 000 kronor gör alltså varken från eller till.

Utmaningens discipliner är Omaha High/Low 8 or better, något Gus Hansen valt, och 27 Triple Draw som är Viktor Bloms bidrag. Vilken disciplin som blir den tredje beslutas av fansen på den här sidan och omröstningen pågår fram till den 2 september.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker