”Han blåser mig på 10 miljoner”

Daniel ”jungleman12” Cates till hård attack mot Tom ”durrrr” Dwan

SPORTBLADET

De inledde mångmiljon-tävlingen redan 2010 och har inte spelat en enda hand på snart ett år.

Nu går Daniel "jungleman12" Cates till hård attack mot sin motståndare Tom "durrrr" Dwan och menar att han blir lurad på prissumman – över 10 miljoner kronor.

– En stor blåsning, säger han.

2010 stod den amerikanske pokerspelaren Tom "durrrr" Dwan på toppen av sin karriär och hade självförtroendet som reflekterade hans status.

Han utmanade alla världens pokerspelare, förutom Phil Galfond, på en man mot man-utmaning under följande förutsättningar.

Motståndaren betalar 3,5 miljoner

Minst fyra bord samtidigt.

Minst 50 000 händer

Minst 200/400 dollar i blinds

Motståndaren väljer spel, No Limit Hold'em eller Pot Limit Omaha.

Villkoret för tävlingen var att om Tom Dwan ledde utmaningen efter 50 000 spelade händer med så lite som en dollar var motståndaren tvungen att betala 500 000 dollar, motsvarande 3,5 miljoner kronor.

Om motståndaren vann skulle Dwan vara tvungen att betala 1,5 miljoner dollar eller 10,5 miljoner kronor.

”Tom har blåst mig”

En som nappade på utmaningen var Daniel "jungleman12" Cates som fick en minst sagt bra start på utmaningen. Efter 20 000 spelade händer leder han med hela 1,251 miljoner dollar.

Men de 20 000 händerna verkar inte bli 50 000. Cates och Dwan har inte spelat en hand sen oktober 2013 och som det ser ut nu kommer tävlingen aldrig att slutföras, något som Daniel Cates skyller på sin motståndare.

I en chatt med svenske stjärnan Mikael "punting-peddler" Thuritz på Full Tilt Poker, en chatt som publicerats av danska Pokernyhederne, skriver Cates att han blivit blåst.

"Tom har blåst mig. En stor blåsning. Han säger att han inte behöver betala så länge vi inte spelat klart", skriver Cates bland annat.

Här kan du läsa hela diskussionen mellan Mikael Thuritz och Daniel Cates.

ARTIKELN HANDLAR OM