Daniel, 23, har skrivit historia

Har vunnit 147 miljoner kronor i år – mest genom alla tider

SPORTBLADET

Pokerproffset Daniel Colman har spelat in mer än någon någonsin lyckats med på ett år.

Med segern i Seminole Hard Rock Poker Open är 23-åringen nu på tredjeplats på listan över de vinstrikaste pokerspelarna någonsin.

Vad han tjänat? Över 147 miljoner kronor.

Den unga mannen från Holden, Massachusetts, var en av världens bästa pokerspelare på nätet och levde ett tillbakadraget och anonymt framför sin skärm.

Men i somras ändrades allt för Daniel Colman.

Han vann superturneringen ”The Big One For One Drop” och kammade hem 102 miljoner kronor, den näst största enskilda vinsten som delats ut i pokerns historia.

”Inte skyldig pokern en sak”

Amerikanen blev ett jagat byte för branschmedia, men de fick inte tag i Colman som efter jättevinsten försvann och gick under jorden.

Några veckor senare tog han dock ord i sin mun och kommenterade vad han åstadkommit.

– Jag är verkligen inte skyldig någon förklaring, men jag väljer att lämna en. Jag är inte skyldig pokern en enda sak, jag har haft turen att dra ekonomisk nytta av det här spelet, men har spelat det tillräckligt länge för att se den fula sidan av denna värld, sa Colman på forumet TwoplusTwo.

Vann ny storturnering

Nu är den omdiskuterade ynglingen, som haft ett magiskt pokerår med sex spelade finalbord och tre titlar, i ropet igen.

Natten mot torsdag vann han Seminole Hard Rock Poker Open och fick drygt 1,4 miljoner dollar, omkring 9,8 miljoner kronor, det skriver cardplayer.com.

Det gör Daniel Colman historisk.

Varför? han är den pokerspelare som spelat in mest pengar någonsin på ett år, runt 21 miljoner dollar, 147 miljoner kronor.

Siffrorna för upp 23-åringen till en tredjeplats på listan över de som spelat in mest någonsin på poker i hela världen. Bara kultspelarna Daniel Negreanu (tvåa) och Antonio Esfandiari (etta) har dragit in mer på sitt kortspelande.

Även om man tar bort supersuccén i ”The Big One For One Drop” så är Colman den som spelat in mest pengar hittills i år i pokersfären.

De nya framgångarna för amerikanen har tagits emot delade meningar bland hans kollegor och pokerfans på sociala medier.

Vissa påstår att Colman är en gudabenådad talang med det lilla extra.

Andra kallar honom för idiot, tursam och ohyfsad – främst för sina uttalanden efter vinsten på 102 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM