Se stjärnan spela bort 6,5 miljoner

Paul Phuas katastrof – förlorar en förmögenhet i en enda hand

SPORTBLADET

En unik inblick i de högsta pokerspelen – som slutar i katastrof för en av de största stjärnorna.

Se när Macao-proffset Paul Phua förlorar över 6,5 miljoner kronor – på en enda hand.

Macao är en speciell administrativ region på en liten halvö i södra Kina, 65 kilometer väster om Hongkong. Det är där, bakom stängda dörrar, som några av världens största cash games sker. Där spelas det poker om enorma summor. Vid årets Aussie Millions i melbourne i Australien fick vi tillfälle att se en av dessa gigantiska potter i action. Det uppger den danska pokersajten Pokernyhederne.com.

Spelade huvudrollen

Som vanligt under Aussie Millions var det ett TV-sänt cash game-bord, som besöktes av flera pokerstjärnor som Phil Ivey, Patrik Antonius och Isaac Haxton. Några som också besökte bordet var affärsmännen Lo Shing Fung och Paul Phua, bägge från Macao. Dessa två skulle spela huvudrollen i den tv-sända showen.

Gigantisk pott

Lo Shing Fung och Paul Phua gick upp i en duell och hamnade i en gigantisk pott, en av de största potterna i en tv-sänd pokershow i historien. Det låg 991 000 australiska dollar i potten, lite drygt 6,5 miljoner svenska kronor. En pott som Lo Shing Fung tog hem, sedan hans stege var starkare än Phuas triss i tior.
 

HÄR kan du se den omtalade pokerhanden (OBS: Extern länk)