”Trött på att behandlas som en jävla brottsling”

Doug "WCGRider" Polk fick sina bankkonton frysta – på grund av terrormisstankar

SPORTBLADET

Han är en av världens största vinnare på online poker.

Nu har amerikanen Doug "WCGRider" Polk fått sina bankkonton frysta – på grund av misstanke om terrorbrott.

– Jag är trött på att behandlas som en jävla brottsling, säger han.

Rädslan för att terroristorganisationer ska tvätta enorma summor pengar på online poker var något som Amerikanen Doug "WCGRider" Polk blev offer för. När Polk skulle ändra sitt mer anonyma skärmnamn "WCGRider" till Doug Polk frös banken, jätten Bank of America, Dougs tillgångar. Pokerproffset misstänktes samarbeta med terrorister. Det uppger highstakesdb.com.

”Stängt ned mina konton”

Amerikanska banker är skyldiga att övervaka aktiviteten på de högsta onlineborden på nätet, detta för att förhindra penningtvätt och terrorism. När Doug Polk därför skulle byta skärmnamn gick det larm i Bank of Americas system. Doug som har bytt miljontals dollar med motståndare med bankkonton över hela världen, misstänktes samarbeta med terrorister. Något som inte alls roade honom.

– Trots att jag betalat skatt, spelat efter alla regler, och haft Bank of America i sex år har de stängt ner alla mina konton förutom mitt lönekonto, skriver han på twitter.

Tuffa regler

Doug började spela poker 2007, och är den fjärde största vinnaren i årets cash games på nätet. Han specialiserar sig på heads up, och har tidigare sagt att han är trött på "WCGRider" och istället vill vara Doug Polk för att kunna etablera sig inom pokern. Amerikanen som nyligen vann sitt första WSOP-armband och också visade kvalitéer live, togs alltså för terrorist när han ville byta namn. De penningtvätt regler och finansiella bestämmelser som finns, är för att kunna förhindra finansiering av terrorism.

– Jag är trött på att behandlas som en jävla brottsling, säger han, skriver Polk bittert vidare på twitter.