Är detta slutet för lyxklubben?

Polisen slog till mot Aviation club de France – kan stängas ner för gott

SPORTBLADET

Oegentligheter i anställningskontrakten och pengatvätt.

Det var polisens skäl för tillslaget mot klassiska spelklubben ”Aviation club de France” – som nu kan tvingas slå igen efter drygt 100 års verksamhet.

– Det är kört för oss. 200 personer människor kommer att bli av med sina jobb, säger en anställd.

"Aviation club de France" eller ACF är inte bara en spelklubb, den är levande spelhistoria.

Det privata casinot slog upp portarna redan 1907 och håller till på Avenue des Champs-Élysées, en av Paris bästa adresser, och erbjuder är världsberömt för att erbjuda en lyxig spelmiljö i bästa James Bond-stil. 1925 öppnade man upp för andra än medlemmar och 1995 började ACF erbjuda poker, vilket snabbt gjorde klubben till ett av Europas mest omtyckta pokerrum.

Polisen vill inte bekräfta

Men nu har spelklubben fått stora rättsliga problem.

Tidigt under tisdagsmorgonen slog fransk polis till mot ACF och grep sammanlagt 12 personer, däribland flera i den högsta ledningen. Polisen ville inte bekräfta vad de gripna är misstänkta för när de kontaktades av nyhetssajten Pokernews men enligt flera uppgifter rör sig misstankarna om oegentligheter i anställningskontrakten och pengatvätt.

”Är ett hårt slag”

– Polisen var där klockan sex på morgonen. Det var fortfarande omkring 50 människor där. De flesta var kinesiska spelare, som också råkar utredas av polisens ekonomiavdelning, säger en anställd till nyhetsbyrån AFP, enligt Pokernews.

Och nu befaras det att en av världens mest klassiska spelklubbar kommer att tvingas slå igen för gott.

– Det är ett hårt slag. Det är kört för oss. 200 personer människor kommer att bli av med sina jobb i morgon. Polisen kom för att stänga ner, inte för att göra någon enkel kontroll, säger en annan anställd till samma källa.