Förlorade 13 milj men vägrar betala

Nu slår Mike Matusow tillbaka mot anklagelserna: ”Jag var full..."

SPORTBLADET

Han spelade bort 13 miljoner kronor till sin kompis– men vägrar att betala sina skulder.

Nu ger Mike "The Mouth" Matusow sin syn på det ökända viktivadet med Ted Forrest.

– Vi var mycket fulla när vi slog vad, säger han.

För en vecka sedan hävdade pokerlegenden Ted Forrest att Mike Matusow var skyldig honom 1,8 miljoner dollar, cirka 13 miljoner svenska kronor, efter att Ted vunnit ett viktvad dessa emellan. Forrest gick till angrepp på Mike och hävdade att han inte gör rätt för sig, och det skapade en smärre chock i pokervärlden. Nu slår Mike Matusow tillbaka och hävdar att Ted Forrest ljuger.

”Den verkliga sanningen”

Satsningen pokerlegenderna emellan har kallats den mest legendariska i pokerhistorien. Det var för fyra år sedan i samband med WSOP som pokerproffsen ingick ett tungt viktvad. Klarade Ted Forrest att gå ned cirka 22 kilo på två månader skulle Mike tvingas betala honom två miljoner dollar, cirka 14,2 miljoner svenska kronor. Misslyckades Forrest gå ned dessa kilo, skulle han tvingas betala 150 000 dollar, cirka en miljon svenska kronor, till Mike. Efter stenhård träning lyckades Forrest gå ned dessa kilon, sedan går uppgifterna isär.

– Jag kom precis tillbaka till Twitter och får se Ted Forrest skitsnack. För att försvara mig måste jag säga den verkliga sanningen, säger Mike.

”Vi var mycket fulla”

Det som Matusow syftade på var Ted Forrest anklagelse på Twitter för en vecka sedan, då Forrest hävdade att Mike fortfarande var skyldig honom 1,8 miljoner dollar. Nu ger en upprörd Mike svar på tal.

– För fyra år sedan gjorde jag och Ted ett vad, vi var mycket fulla när vi gjorde det. Jag sade sedan till honom att jag inte ville vara med, eftersom jag inte hade råd att förlora, skriver Mike på twitter.

Mike Matusow fortsätter sedan i en lång rad tweets hävda att de bägge två gjorde en överenskommelse att Mike blev skyldig Forrest 500 000 dollar för att han avbröt satsningen, och om Forrest inte slutar ljuga om honom offentligt så ska han avslöja honom som tjuv och bedragare. Han hävdar att vittnen finns, och att Forrest fått mer pengar än vad han själv säger.

– Jag har fyra vittnen som var med när satsningen gjordes.

”Fyra år av frustration”

Kort efter att Mike Matusow postat sina inlägg på Twitter tog han bort dom, något som enligt Ted Forrest var ett råd från Mikes advokat. Det har sedan varit en storm värre på twitter där Forrest för diskussioner med övriga pokerproffs, och även Mike Matusows bror Scott Matusow. Scott hävdar att Mike är pank, något som inte bromsar Forrest.

– Det är fyra år av frustration som kommer ut. Jag är skyldig folk pengar och har råd att betala om Mike betalar det han är skyldig mig, skriver Forrest.