”Jag har lurat er på 2 miljoner kr”

Han erkänner sina brott – och pekar ut sina offer

SPORTBLADET

Pokerspelaren Justin Archuleta ska ha blåst andra pokerspelare på två miljoner kronor.

Nu erkänner han allt och avslöjar hur han kom över pengarna.

”Jag är mycket ledsen för det jag gjorde”, skriver han.

Foto: Pocketfives.com
Justin Archuleta

Det är på forumet Two Plus Two som pokerspelaren Justin Archuleta berättar om hur han stulit närmare två miljoner kronor av andra pokerspelare.

Erkännandet har blivit mycket uppmärksammat och omtalat och tråden, där ärendet diskuteras, är nu 42 sidor lång, det skriver pokersajten Pocketfives.com.

Lista på de drabbade

I bekännelsen förklarar han hur han stulit pengar med hjälp av olika digitala medel, som bland annat kreditkorts- och kontostölder.

Han erkänner också att han haft hjälp av en person, som han inte namnger, för att kunna genomföra sina bedrägerier, den personen ska sedan ha fått betalt i procent av de Archuleta fick med sig i de olika stölderna.

Det ska ha hänt i december 2013 till januari 2014 och sajten Pocketfives.com presenterar även en lista på pokerspelare som blivit drabbade, och hur Archuleta lurat av dessa pengar.

Listan visar att det är ett 20-tal spelare som drabbats av hans ageranden.

”Mycket ledsen”

En del av kommentarerna i tråden på forumet kommer från drabbade spelare som öppet och ärligt ventilerar sitt missnöje mot fuskaren. ”Du förstörde mitt liv”, ”Det är personer du skadar, det är inte bara siffror”, är bara några av kommentarerna.

Archuleta avslutar sin bekännelse med att säga:

”Jag är mycket ledsen för det jag gjorde. Jag hoppas ni förlåter mig”.