Svensken som krossar Viktor Blom på nätet

29-åringen har spelat in 14 miljoner kronor under 2014

SPORTBLADET

Se upp, Viktor Blom!

Mikael Thuritz, 29, är Sveriges bästa pokerspelare på nätet just nu.

Bara i år har stjärnan spelat in 14 miljoner kronor, samtidigt som Isildur1 blöder pengar.

Foto: pokerstarsblog.nu
Mikael Thuritz.

29-åringen är dock inte okänd i pokerkretsar utan snarare en legendar, trots sin ålder. Men det är på nätet han har tjänat de stora pengarna. Bara i år har han spelat in mer, cirka 14 miljoner kronor, än vad han gjort live under hela sin karriär.  Han är också känd för att delta i den ökända miljonspelen på den kinesiska ön Macao, där han bor.

Hur mycket han vunnit eller förlorat där är okänt, men mycket pekar på att han omsatt åttasiffriga belopp.

Tredje bäst i världen

Superresultatet under 2014 gör honom till den tredje bästa nätspelaren i världen – och han ligger ett rejält stort steg före Viktor Blom. ”Isildur1”, som han kallas, bokstavligen blöder pengar.

Under årets första nio månader har han spelat bort nära 11 miljoner kronor. Ett resultat som dock inte är sämre än den sämste av alla – Gus Hansen. I år har dansken förlorat sanslösa 39 miljoner kronor enligt Highstakes.db.

”Spelare i Sverige har det tufft”

Mikael Thuritz bor numera på den kinesiska spelön Macao – främst på grund av de svenska skattereglerna.

– Pokerspelare som bor i Sverige har det tufft. De kan inte riktigt komma hit och spela bekvämt, även om de gjorde några förändringar nyligen. Man får faktiskt dra av turneringsinköp nu. Det är en stor förändring, har han sagt i en intervju med Pokerlistings.se.