”Jag tycker om att underhålla”

Theo Jörgensen i stor intervju med Sportbladet poker: ”Alla har galna historier, jag är inte speciell”

Foto: Jonas Blomquist
SPORTBLADET

Nassau Han har jagats av galna hundar i Thailand, sprungit en mil baklänges och förlorat en förmögenhet – på grund av sin katt.

Nu berättar Theo Jörgensen, 43, om varför han alltid hamnar i udda situationer.

– Jag har inga problem med att skämma ut mig, säger den danska pokerstjärnan till Sportbladet Poker.

Det har snart gått två år sedan han vann en stor vinst live. Nu är Theo Jörgensen på plats på Bahamas för att spela PCA 2015  – och siktar på att gå hela vägen. Dansken, som spelat in över 20 miljoner kronor under sin karriär har trots de uteblivna förstaplaceringarna blivit flitigt omskriven på såväl danska, svenska som utländska pokersajter. Det har dock sällan handlat om hans prestationer vid pokerbordet.

– Det beror nog på att jag har en blogg där jag skriver om vad jag vill. Jag tror inte att jag är speciell, alla har galna historier. Men jag har inte problem med att skämma ut mig. Sedan är jag inte en person som gillar att bara prata poker och analysera händer, jag tycker om att underhålla. säger han till Sportbladet Poker.

”Jagades av galna hundar”

Det finns en uppsjö av historier som den danska pokerstjärnan kan berätta om. Jörgensen har bland annat sprungit en mil baklänges som en del i ett vad om flera tusen kronor. Men en av den historia som fått störst uppmärksamhet var när Jörgensen jagades av galna hundar i Thailand.

– Min fru var sjuk och jag var tvungen att gå till apoteket. På dagen tog det bara en minut att gå dit, men på natten måste man ta en omväg. Så när jag åkte med min moppe hörde jag någonting i buskarna. Det första jag tänkte på var att det var en tiger. Sedan såg jag massa hundar som låg och sov. Plötsligt vaknade de och började jaga mig. Jag blev livrädd för man vet inte vilka sjukdomar de kan ha. Lyckligtvis lyckades jag svänga parera mig förbi dem och klarade mig. Och ljudet som jag jag trodde kom från en tiger kom från en ko, berättar han.

”Förlorade 100 000 – på grund av katten”

En annan situation som dansken råkade ut för under förra året handlade också om djur – den här gången hans katt. Husdjuren låg och sov bredvid sin husse som var mitt uppe i ett pokerparti mot stjärnan Tom Dwan. Jörgensen hade bästa möjliga hand, straight flush på river, samtidigt som motståndaren satsade alla sina pengar. I potten fanns 113 000 kronor.

Plötsligt vaknade katten till och hoppade upp  rakt på Jörgensens finger, vilket ledde till att han slängde handen och gick miste om jättepotten.

– Jag blev galen och började skrika. Men katten fattade ingenting och min fru blev sur för att jag väckte henne. Efter det är jag mer försiktigt. Och jag har förlåtit min katt.

”Rånades i sitt hem”

Men det är inte alltid som Jörgensen råkar ut för saker som det går att se tillbaka på med ett leende. För två år sedan bröt sig tre maskerade män in i hans hem. Rånarna nöjde sig dock inte med pengar utan sköt Jörgensen  med tre skott i benet medan hans fru stod maktlös och såg på.

– Man blir medveten om att folk är dumma nog att tro att jag har massa pengar hemma. Jag tror att jag blev för bekväm, men samtidigt vill man inte går runt och vara paranoid. Nu är jag självklart mer medveten och tänker mer på säkerheten. Men visst glömmer vi låsa dörren ibland.

Hur påverkar en sådan här händelse en?

– Vi trodde aldrig att livet skulle bli normalt igen, vi var väldigt paranoida. Men konstigt nog förändras man. Visst tänker jag på vad som hände, att det var dumt att öppna dörren. säger han.

Funderade du på att sluta spela poker?

– Jag funderade på att flytta till ett annat land. Men det skulle nog inte ändra någonting. Nu är jag inte rädd och tycker det fortfarande är roligt att spela poker.

Du har uppnått en hel del under din pokerkarriär. Vad har du för mål kvar?

– Göra så få misstag som möjligt och försörja min familj.

ARTIKELN HANDLAR OM