Han gör succé – i nya sporten

Stjärnan: ”Pokern är en stor del av mitt liv”

Foto: AP, Pokerstarsblog.com
SPORTBLADET

Här gör Ronaldo succé – vid pokerborden.

Den forne brassestjärnan överraskade alla och slog proffsen vid miljonturneringen PCA 2015 main event på Bahamas.

Nu kan han vinna flera miljoner kronor.

– Jag älskar att vara i den här miljön, säger fotbollslegendaren till Sportbladet Poker.

Han ställdes mot de bästa spelarna i världen och överraskade alla. Trots att Ronaldo, som spelade sin sista fotbollsmatch för tre år sedan, bara är en nybörjare när det kommer till poker lyckades han ta sig vidare till den andra dagen vid miljonturneringen PCA 2015 main event på Bahamas. Brassen lyckades dessutom samla på sig fler marker än flera av de största stjärnorna – bland andra Daniel Colman, Vanessa Selbst och Isaac Haxton. Under lördagen startar nästa utmaning – dag två av superturneringen.

”Älskar den här miljön”

Ronaldo har ett utmärkt läge att nå toppen, med 43 000 i stacken har han fler marker än genomsnittet. Och visst verkar han trivas med sin nya sysstelsättning.

– Jag älskar att vara i den här miljön, säger han till Sportbladet Poker.

Hur stor del har pokern i ditt liv just nu?

– Pokern är en stor del i mitt liv. Det här året kommer jag spela flera turneringar i många olika länder. Jag spelar också mycket på nätet, för jag behöver utmaningar.

Ser du dig som en professionell pokerspelare nu?

– Ja, det är en av mina sysselsättningar. Jag kommer nog inte bli lika bra som de bästa. Men jag hoppas på att vinna några stora turneringar och utvecklas som spelare.

Är det en fördel eller nackdel att alla känner igen dig vid bordet?

– Jag tänker inte på det när jag spelar. Det är svårt att säga, folk har inte sett mig spela tidigare. I går var jag i en pott och då tittade motspelaren på mig i tre minuter och jag kollade tillbaka lika länge. Jag förstod inte varför, men jag vann potten.

Dag 2 av PCA 2015 main event startar 19:00, svensk tid. Sex svenskar har tagit sig vidare. Här kan du följa deras och Ronaldos kamp om miljonerna.

ARTIKELN HANDLAR OM