Ronaldos nya succé – kan få 12 miljoner

Stjärnan fortsätter att överraska på Bahamas

Foto: PokerStarsblog.com
SPORTBLADET

Nassau Ronaldo fortsätter att briljera vid pokerborden på Bahamas.

Fotbollslegendaren har tagit vidare sig till tredje dagens spel i superturneringen PCA 2015 main event och har fler marker än många av proffsen – bland annat världsmästaren Jonathan Duhamel.

38-åringen, som vinner 12 miljoner om han går hela vägen, har spelat bättre än många av sina kollegor på spelbolaget PokerStars. Såväl Vanessa Selbst som Chris Moneymaker och Jason Mercier slogs ut under lördagens spel. Ronaldo har just nu 143 000 i marker, drygt 10 000 mer än genomsnittet. Brassestjärnan har således ett rejält mycket bättre utgångsläge än många av världens bästa spelare, bland andra världsmästaren Jonathan Duhamel som har strax under 80 000.

Succén kommer som en överraskning för många – Ronaldo har inte spelat poker i mer än två år och ”kändiskollegor” som UFC-stjärnan Tito Ortiz och Seinfeld-profilen, som också spelar för PokerStars, slogs ut redan under dag ett.

”Stor prestation”

– Det är ganska vanligt med "kändisspelare" som kommer till turneringar för att sprida lite stjärnglans och för att övriga spelare ska få känna att det är roligt att få spela eller ta en selfie med dem. De flesta av dem brukar vara väldigt obekväma vid bordet där de oftast åker ut tidigt under den första dagen, men Ronaldo har visat att han verkligen kan lira poker. Det faktum att han är vidare till dag 3 är en stor prestation, men man kan också se att han vet vad han gör vid bordet och han är helt klart en duktig spelare. Det ska bli spännande att se hur långt han kan gå här i Bahamas, säger Rikard Åberg på PokerMagazine.se.

Fotbollstjärnan har dock förberett sig väl inför utmaningen. För Sportbladet Poker berättade han under fredagen om sin passion för spelet.

– Pokern är en stor del i mitt liv. Det här året kommer jag spela flera turneringar i många olika länder. Jag spelar också mycket på nätet, för jag behöver utmaningar.

”Snart garanterad 140 000 kronor”

Tredje dagens spel börjar runt 19:00 svensk tid under söndagen. Amerikanen Walter Fisher leder turneringen med 497 000 i marker. Han jagas dock av flera stjärnor, bland andra Daniel Negreanu som har 301 000. Det är oklart hur många svenskar som är kvar. Andreas Samuelsson, som vann resan och inköpet till PCA 2015 main event via en satellit på PokerStars, har 57 000 i marker och är nu nära att nå en plats där han är garanterad minst 140 000 kronor.

Här kan du följa stjärnornas kamp om miljonerna direkt

ARTIKELN HANDLAR OM