Ronaldo hyllas – efter succén

Daniel Negreanu: ”Jag är verkligen imponerad”

SPORTBLADET

Nassau Ronaldo slog proffsen och chockade pokervärlden.

Men under natten tog äventyret slut för fotbollsstjärnan vid PCA 2015 main event på Bahamas.

38-åringen slutade på en 26:e plats och belönades med 340 000 kronor.

De flesta trodde att han skulle bli utslagen redan dag ett. Men Ronaldo, med drygt ett års erfarenhet av poker, lyckades klamra sig fast i toppen och hålla sig kvar ända till slutet vid superturneringen PCA 2015 main event i Nassau, Bahamas. Upplösningen blev dramatisk för brassen som ständigt pendlade mellan toppen och botten.

– Jag svettades inte ens så här mycket under VM, sa han efter en pott.

”Det är imponerande”

Under natten till tisdagsnatten tog dock segertåget slut när Ronaldo slogs ut av landsmannen Eugenio Pacelli Mattar och slutade på en hedrande 26:e plats, före 779 spelare. 38-åringen gick dock inte hem lottlöst. Toppplaceringen gav honom nära 340 000 kronor – och pokervärldens respekt.

– Det är imponerande att ta sig igenom ett så stort startfält med så många proffs. Han har inte spelat så länge heller, så jag är verkligen imponerad, säger pokerstjärnan Daniel Negreanu till Sportbladet Poker.

”Var jättenervös”

Trots att Ronaldo har spelat VM-finalen och haft miljoner tv-tittare som följer varje steg var avgörandet en pärs för den forne fotbollsstjärnan.

Hans coach under turneringen, proffset Andre Akkari, berättade under månaden om Ronaldos nervositet inför avgörandet.

– Han är jättenervös, men också förväntansfull, sa han till Pokerstarsblog.

”Älskar den här miljön”

Ronaldo, som inte spelat en proffsmatch i fotboll på flera år, har onekligen fått upp ögonen för en ny karriär.

– Jag älskar att vara i den här miljön. Pokern är en stor del i mitt liv, det här året kommer jag spela flera turneringar i många olika länder. Jag spelar också mycket på nätet, för jag behöver utmaningar, sa han tidigare förra veckan till Sportbladet Poker.

ARTIKELN HANDLAR OM