Nya karriären: Blir livscoach

Negreanus nya giv: ”Det berikar mitt liv”

SPORTBLADET

Nassau Han har vunnit över 230 miljoner kronor och är pokerns mest kända spelare.

Nu satsar Daniel Negreanu, 40, på en ny karriär – som livscoach.

– Jag lär människor att bli den bästa versionen av sig själva, säger han till Sportbladet Poker.

Daniel Negreanu är en av få spelare som även de utanför pokervärlden känner till. 40-åringen har blivit ett ansikte utåt för spelet, mycket på grund av sin frispråkighet men kanske mest tack vare framgångarna. Sedan han han vann sin första turnering för snart 20 år sedan har kanadensaren spelat in över 230 miljoner kronor. Den största vinsten kom i somras då han kom tvåa i superturneringen One Drop och kammade hem över 60 miljoner kronor. Negreanu har dock, trots sin förmögenhet, inte några planer på att sluta spela poker.

– Jag spelar mindre nuförtiden och föredrar kvalité före kvantitet. Men pokerspelare kommer jag alltid vara. Kolla bara på Doyle Brunson, han är över 80 och håller fortfarande på, säger pokerstjärnan när Sportbladet Poker träffar honom vid PCA 2015 på Bahamas.

”Berikar mitt liv”

Trots att Negreanu aldrig behöver jobba igen har han ändå valt att satsa på en nytt arbete vid sidan av pokern – som livscoach. Idéen kom för två år sedan och sedan dess har han utbildat sig inom ämnet och tagit flera kurser på ChoiceCenter Leadership University för att lära sig konsten.

– Jag har coachat mammor, vd:s, tonåringar och folk som varit med om hemska saker i livet, säger Negreanu och fortsätter:

– Det här berikar mitt liv. Om du bara tänker på dig själv blir du tom. Folk säger ”jag behöver kärlek”. Vet du hur du får kärlek? Du ger kärlek.

Har du ändrats som person sedan du blev livscoach?

– Ja, verkligen. Att gå kursen var en ögonöppnare för mig. Jag förstår värdet med att hjälpa andra mer nu. Förr var jag bra på att klaga, nu ser jag till att ta tag i sakerna jag irriterar mig på.

Vad är det vanligaste misstaget folk gör i sina liv?

– De spelar offer och tar inte ansvar för sina handlingar och skylla ifrån sig. Att säga att det inte var mitt fel.

Har du hjälpt några av dina pokerkollegor?

– Det viktigaste om man är livscoach är att du har tillstånd från den du vill ge råd till. Det hände nyligen med en pokerspelare jag inte vill ge ut namnet på. Jag frågade om han var redo för feedback och han sa ja. Jag sa att han framstår som arrogant och självisk person på Twitter. Han blev upprörd men sedan förstod han att jag bara försökte hjälpa honom.

Kommer du vara mer livscoach än pokerspelare i framtiden?

– Jag kommer alltid att hålla på med båda.

ARTIKELN HANDLAR OM