”Det känns stort att ha varit Zlatans idol”

Ronaldo till Sportbladet om: Nya karriären Varför han inte vill bli tränare Zlatan

1 av 4
Ronaldo i intervju med Sportbladets reporter Jonas Blomquist
SPORTBLADET

Han spelade sin sista match för över tre år sedan.

Nu har Ronaldo hittat en ny sysselsättning som ger honom samma kickar som fotbollen.

För Sportbladet berättar brasse-stjärnan om den nya karriären, relationen till Zlatan och varför han aldrig kommer bli tränare.

– Poker har blivit en jättestor del av mitt liv, säger han.

Han rankas av många som världens bästa spelare genom tiderna. Nu vill Ronaldo regera inom ett helt nytt område. Sedan ett och ett halvt år spelar han poker professionellt. Och visst tar fotbollslegendaren sin uppgift som ambassadör för spelbolaget PokerStars på allvar. Sportbladet träffar honom i Nassau på Bahamas där han förra veckan befann sig för att spela en stor turnering EPT-touren.

”Stor del av mitt liv”

38-åringens resultat i turneringen överraskade många. Ronaldo lyckades ta sig till dag fyra och slutade på 24:e plats (före över 800 spelare) till mångas förvåning. Stjärnan är redan någon att räkna med i den nya "sporten".

– Poker är en stor del av mitt liv. I år kommer jag spela turneringar i många olika länder. Jag spelar också väldigt mycket poker på nätet. Inte bara på grund av min relation med PokerStars, utan för att jag älskar att röra mig i de här miljöerna. Jag har tävlingen i mitt blod och behöver utmaningar, säger Ronaldo.

”Saknar söndagarna”

Det har gått tre år sedan Ronaldo spelade sin sista match. Han avslutade karriären i brasilianska Corinthians där han gjorde 24 mål på 42 matcher. Men 38-åringen, som precis flyttat tillbaka till Brasilien efter att ha bott i London i två år, verkar inte sakna livet som fotbollsproffs.

– Jag saknar bara söndagarna då det var match, men att träna varje dag och resa med laget saknar jag inte. Det är därför jag har fastnat för poker. När jag är med i turneringar får jag en liknande känsla som under matchdagarna. Jag känner mig levande, som när jag spelade fotboll, säger han.

Många av dina forna kollegor söker sig tillbaka till fotbollen, till exempel som tränare, efter att de slutat spela. Är det någonting du funderat på?

– Jag kommer aldrig bli tränare. Fotbollsspelare är svåra att hantera, jag skulle aldrig klara av att träna 30 spelare. Det skulle bli för tufft. Man måste fokusera 100 procent på uppgiften, du har 30 barn att ta hand om. Jag har inte tiden och passionen för det.

Zlatan Ibrahimovic har sagt att han ser dig som den bästa spelaren genom tiderna. Vad säger du om det?

– Det är en stor ära för mig, Zlatan är en fantastisk spelare. Jag har sett bilder från hans rum när han var ung och det känns stort att ha varit hans idol. Jag träffade honom i Milano, vi bodde i samma hus då när han spelade för Inter och jag för AC Milan. Jag har träffat honom några gånger och han är en väldigt trevlig kille. Varje gång jag är i Paris kollar jag på hans matcher.

Hur högt rankar du honom i världen?

– Han är definitivt topp 3 i världen, Zlatan är en fantastisk spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM