Titta Zlatan, idolen vill möta dig – igen

Svensken utmanas Ronaldo – men inte i fotboll

Foto: Pokerstarsblog.com, AP
SPORTBLADET

Men nu kan svensken få möta brassestjärnan – i en helt annan sport.

– Jag skulle gärna spela en match mot honom i poker, säger 38-åringen till Pokermagazine.

När han var junior var Zlatan Ibrahimovic väggar prydda av planscher av den brasilianske stjärnan Ronaldo. Några år senare fick han uppfylla sin dröm och möta sin store idol. Senare i livet har svensken även fått chansen att träffa brassen under tiden i Milano då de bodde i samma lägenhetshus. Och respekten är ömsesidig.

”Det känns stort”

I en tidigare intervju med Sportbladet Poker berättade Ronaldo om sin beundran för Zlatan.

– Zlatan är en fantastisk spelare. Jag har sett bilder från hans rum när han var ung och det känns stort att ha varit hans idol. Jag träffade honom i Milano, vi bodde i samma hus då när han spelade för Inter och jag för AC Milan. Jag har träffat honom några gånger och han är en väldigt trevlig kille. Varje gång jag är i Paris kollar jag på hans matcher, sa han då.

”Skulle gärna gå en match mot honom”

Nu kan fotbollsstjärnorna mötas igen – fast utanför fotbollsplanen. Sedan ett och halvt år är Ronaldo professionell pokerspelare. Senast han spelade var under PCA 2015 på Bahamas – en turneringen som slutade med succé. Ronaldo hamnade på 26:e plats, före över 800 spelare, och gick hem med 340 000 kronor. Och det är just i poker Ronaldo vill möta Ibrahimovic. I en intervju med tidningen Pokermagazine uttrycker 38-åringen sin önskan.

– Jag skulle gärna spela en match mot Zlatan i poker. Om till exempel PokerStars skulle ordna en sådan match, online eller live, är jag på direkt. Jag får väl passa på och skicka ut en utmaning till honom här, säger Ronaldo.