Profilen som är god för 20 miljarder kr

Torskat miljonbelopp på hobbyn Nu uppges han sälja sitt imperium för 17 miljarder

SPORTBLADET

Mångmiljardären Guy Laliberté bidrar med miljontals kronor till välgörenhet genom pokerturneringen ”One Drop”.

Själv har han förlorat uppemot 150 miljoner kronor på nätpoker. Nu uppges de förlusterna kunna täckas – rejält.

Enligt CTV News kommer han sälja sitt cirkusimperium Cirque de Soleil, en affär som tippas ge honom två miljarder dollar, 17 miljarder kronor.

– Det förs en hel del diskussioner just nu, ska han ha skrivit i ett mejl.

Foto: AP
Guy Laliberte.

Flertalet gånger har Guy Laliberté uttryckt sitt intresse för spel i allmänhet och poker i synnerhet.

Vid pokerborden har han dock haft det tuff. Han har spelat bort uppemot 150 miljoner kronor på nätpoker – vilket gör honom till en av de största förlorarna i världen. Bättre är Guy på affärer.

Nu är han på god väg att sälja sitt livsverk Cirque de Soleil – för en ofantlig summa pengar.

Enligt CTV News blir de nya köparna amerikanska riskkapitalistbolaget TPG Capital, kinesiska Fosun och pensionsbolaget Caisse de dépôt. Försäljningen väntas enligt nyhetskanalen bli av på måndag nästa vecka och kommer ge Laliberté två miljarder dollar, motsvarande 17 miljarder kronor. Laliberté ska dock fortsatt äga tio procent.

– Var så säkra på att ni blir de första att få reda på om jag ingår ett avtal med nya partners, ska Laliberté ha skrivit i ett mejl till sina anställda.

God för 20 miljarder

Guy Laliberté är även mannen bakom pokerturneringen WSOP One Drop, turneringen som bidragit till miljontals kronor i välgörenhet och säkrat vatten för hundratusentals människor runt om i världen.

– De riktiga vinnarna är de människor som One Drop kan förse med tillgång till rent vatten. De här familjerna kan ta sig ur fattigdomscirkeln och hoppas på en bättre framtid. Tillsammans har vi än en gång visat världen hur givande pokervärlden är och det kommer att ge ringar på vattnet, har han tidigare sagt.

Laliberté uppges vara god för 20 miljarder kronor.