Stjärnan i dokumentär: Så vann jag VM-titeln

Foto: Foto: AP
Martin Jacobson jublar över VM-titeln tillsammans med sina fans.
SPORTBLADET

Som förste svensk någonsin vann han i höstas VM-titeln i poker – och 74 miljoner kronor.

Nu kommer dokumentären som avslöjar Martin Jacobsons liv bakom kulisserna under turneringen i Las Vegas.

– Min strategi är att spela aggressivt från början, säger han i trailern.

Vid det här laget kan ni storyn: I november, efter en gastkramande uppgörelse, stod Martin Jacobson som segrare av WSOP Main Event – pokerns eget VM.

Lagom till att WSOP-säsongen 2015 ska till att börja släpps dokumentären ”10 for 10”, filmen som följer 27-åringens väg till pokertiteln. Namnet ”10 for 10” syftar på att en seger i handen för Martin Jacobson skulle ge honom förstapriset på 10 miljoner dollar, motsvarande 74 miljoner kronor. Vid finalbordet blev uttrycket till en ramsa bland Jacobsons fans.

”Det gick inte så bra”

Trailern till filmen har nyligen släppts och att döma av innehållet får tittarna följa Jacobson på riktigt nära håll. Mycket av materialet har aldrig tidigare visats.

Bland annat berättar svensken om sitt första, misslyckade, försök att bli en del av pokercirkusen:

– 2008 hade jag chansen att bli proffs, lyckades det inte kunde jag alltid gå tillbaka att vara kock. Jag åkte till Las Vegas ensam, det var min första stora liveturnering. Det gick inte så bra, jag åkte ut på tredje handen. Den här gången skulle det gå annorlunda, säger Jacobson i trailern.

Tog hjälp av profssen

Svensken, som dittills inte hade gjort några större avtryck i den absoluta pokertoppen, tog inför WSOP hjälp av flera pokerproffs för att lyckas gå hela vägen.

Kanadensaren Mark Radoja, med två WSOP-armband i karriären, är en av stjärnorna som figurerar i filmen och hjälper till att lägga upp strategin inför upplösningen.

– Jag är väldigt lycklig över att ha inte bara vänner, utan även vänner bland pokerspelare på hög nivå, som också har mycket erfarenhet, säger Jacobson i trailern.

Filmen släpps några veckor innan WSOP-premiären i sommar.

Se trailern här (OBS: Extern länk)