Satt i fängelse – blev mångmiljonär

Här är historien om den avlidne pokerlegendaren: ”Var en rebell”

SPORTBLADET

Han hoppade av skolan som 15-åring, dömdes till fängelse två gånger – och blev pokermiljonär.

Här är historien om den avlidne pokerlegendaren Dave ”Devilfish” Ulliott.

– Jag kommer ihåg att jag gav honom stryk flera gånger men jag lyckades aldrig få några pengar, säger brodern Paul till Hull Daily Mail.

Foto: Foto: Pokerstarsblog
Dave Ulliott.

Hull Daily Mail har i ett stort minnesreportage om Dave ”Devilfish” Ulliott, som gick bort i cancer för några veckor sedan, och talat med hans närstående.

Och bilden av den framgångsrike pokerspelaren från industristaden Hull i sydöstra England vittnar om en trofast vän som trots livets motgångar alltid gick sin egen väg.
– Alla som kände honom visste att han var en rebell som bröt reglerna och hoppade av skolan som 15-åring, säger hans bror Paul Ulliott till tidningen.

”Jag skyller inte ifrån mig”

Dave Ulliott hamnade tidigt i klammeri med rättvisan. När polisen avslöjade en inbrottsliga, där Ulliott ingick, dömdes han sedermera till nio månaders fängelse.

Några år senare dömdes han till 18 månaders fängelse efter ett krogslagsmål. I fängelset planerade han ett bankrån tillsammans med en medfånge, mannen greps dock samma dag som rånet skulle ske och mannens fru övertalade Ulliott att lämna kriminaliteten.
– Hull var en hård stad när jag växte upp och jag hamnade med fel folk, men jag skyller inte ifrån mig. Det var den miljön jag fostrades i, har Dave Ulliott tidigare sagt till Daily Mail.

”Du borde kallas Devilfish”

När Ulliott öppnade en pantbank tillsammans med sin första fru började han också med pokern på allvar. I ett rum på butikens baksida arrangerade han privata turneringar.

Efter att ha länsat Hulls alla storspelare på pengar sökte han sig vidare i landet. I Birmingham sade en motspelare: ”Du borde kallas Devilfish”.

– När jag frågade varför sa han att det var väldigt giftig fisk som åt upp allt i vattnet, sade ”Devilfish” till tidningen i sin sista intervju.

Vann WSOP-armband direkt

1997 tog britten sikte på pokerns förlovade stad: Las Vegas. Och han lyckades förstås direkt. ”Devilfish” vann ett WSOP-armband samma år och belönades även med 180 000 dollar, nästan 1,6 miljoner kronor, i prispengar. 2003 vann han en deltävling i WPT – vilket gav 589 175 dollar, eller 5,1 miljoner kronor. Totalt tjänade han mer än 52 miljoner kronor under karriären.

Ulliott glömde aldrig sina rötter. Han donerade regelbundet pengar till en skola för barn med speciella behov och bekostade en skatepark i hemstaden.

I början av 2015 diagnostiserades ”Devilfish” med tjocktarmscancer. Ända fram till sin död på annandag påsk höll han dock humöret uppe.

– Hela livet har jag fått dåliga händer och lyckats vända dem. Det är vad jag är bra på och detta är ingen skillnad.

Dave ”Davilfish” Ulliott blev 61 år gammal och efterlämnar fru och åtta barn.