”Mer starstruck än så lär jag inte bli”

Erik Rosenberg, 41, senaste nyförvärvet i Sportbladet Pokers ”Superbloggen”

1 av 4
Erik Rosenberg.
SPORTBLADET

Sportbladet Pokers ”Superbloggen” ger dig nyheter, snackisar och pokervärlden bakom kulisserna.

Ny skribent i bloggen: Erik Rosenberg, 41.

– Det kommer aldrig bli större än när jag intervjuade Jason Alexander från Seinfeld. Mer starstruck än så lär jag inte bli, säger han om hans skönaste pokerintervju någonsin.

SUPERBLOGGEN: ”Mina förväntningar 2016”
Vid årsskiftet tackade pokerprofessorn Dan Glimne för sig i Sportbladet Pokers ”Superbloggen” efter 1 100 inlägg tillsammans med proffset Diana Svensk.

Nu stärker ”Superbloggen” upp med 41-årige Erik Rosenberg, pokerjournalist sedan 2007 och medarbetare på sajten poker.se.

Tillsammans med profilerna Mattias Andersson, Lina Olofsson och Simon ”Dybban” Lindell kommer han ta dig bakom kulisserna i poker-Sverige – och poker-världen.

”Min första pokerturnering”

Sportbladet Poker tog ett snack med nyförvärvet.

Vad kan läsarna av Superbloggen förvänta sig av din penna?

– Som en drygt 40-årig nykter tvåbarnspappa ser jag mig själv som rätt långt från det typiska svenska pokerproffset, men kanske närmare den genomsnittlige läsaren av Aftonbladets pokersidor. Det i kombination med ett bra kontaktnät gör att jag nog kan få en annan, lite mer jordnära vinkel på en värld som på pappret är rätt världsfrånvänd med globala resor, stora pengasummor och mycket festande. Pokervärlden är som den vanliga världen i en förvriden spegel. En del saker är lika din och min vardag, andra är fullkomligt främmande och osannolika om man inte sett det själv. Jag hoppas kunna visa på en del av det, och även ge kött och blod till en del av de namn som annars bara varit en rad i en resultatlista.

Vilket är ditt bästa pokerminne genom tiderna?

– Det finns massor att ta av, men när man ser spelares genuina glädje och stolthet händer något speciellt med en. Att få följa Anton Wiggs resa under EPT Köpenhamn 2010 när han vann var stort, då det var min första pokerturnering. Jonatan Hellmans run i WSOP 2012 när han blev 28:a var ett annat stort minne. Det är nog de två som sticker ut prestationsmässigt; ska man bara titta på enskild resa är det nog en natt på Olympic Casino i Tallinn när jag och ett gäng vänner försökte lära min fru spela poker. Det tillfället hade allt som bra poker är för mig.

”Grym intervju”

Hur är du själv som spelare?

– Bättre än vad gemene man tror, men sämre än jag borde vara med tanke på hur mycket jag umgåtts med och pratat poker med spelare i världsklass.

Vilken är den skönaste intervjun du någonsin gjort i pokersammanhang?

– Ska man bara se till objektet kommer det aldrig att bli större än när jag intervjuade Jason Alexander från Seinfeld. Mer starstruck än så lär jag inte bli. Tittar man på underhållningsvärde var det en podcastintervju som jag och min vän Koivu gjorde i vår podcast med den förre svenske mästaren Magnus Karlsson, som hade grundat med en del alkohol för att få upp självförtroendet. Det i kombination med att Magnus

är en skön lirare som inte skäms för sig gjorde en grym intervju.

SUPERBLOGGEN: ”Mina förväntningar 2016”

FAKTA

DE ÄR MED I SUPERBLOGGEN:

Lina Olofsson

Hållit på med poker sedan: 2005

Främsta merit som spelare: Fjärdeplats i Spring Poker Week 2008

Nuvarande roll: Social Media för Pokerstars och frilansande journalist. Tidigare ordförande i Svenska Pokerförbundet.

Mattias Andersson

Har hållit på med poker sedan: 2006

Främsta merit som spelare: Finalbord Asian Pacific Poker Tour i Manilla 2008.

Nuvarande roll: Jobbar som Regional Manager för ACTIC. Tidigare medlem i Svenska Pokerförbundet.

Erik Rosenberg

Hållit på med poker sedan: Som skribent sedan 2007. Har spelat Texas Hold'em sen 2005, och mörkpoker i cirka 25 år.

Främsta merit som spelare: Jag är back på procentbyten med den gamle internetlegendaren ”Mendieta19”.

Nuvarande roll: Head of content, poker.se.

Simon ”Dybban” Lindell

Hållit på med poker sedan: 2005.

Främsta merit som spelare: På nätet, trea i Sunday Million för 92 000 dollar. Live: tvåa i Spring Poker Week för 186 000 kr.

Nuvarande roll: Pokerkrönikör på Svenska Spel.

Sportbladet Poker

ARTIKELN HANDLAR OM