Smått & gott

SPORTBLADET

Pokerplock, notiser och kuriosa i urval av Dan Glimne.

Pokerord

”Västgötanötterna”: Att träffa topparet på floppen.

”Garre”: Garantiturnering, alltså en turnering med en minsta garanterad prissumma oavsett deltagarantal.

”Regnbågsbet”: När du staplar en mark av varje valör på varandra och skjuter in i potten.

”Rövlöv”: Riktigt usla startkort. Blir ännu roligare uttalat med en dialekt där uttrycket rimmar...

Pokercitatet

Jag har ett problem med att man å ena sidan klassar poker som ett lotteri, men samtidigt delar ut priser till dem som anses bäst på lotterier.

(Ola Brandborn som på Svenska Pokerakademin tilldelades utmärkelsen Årets Pokerpersonlighet, om kolliderande synsätt och varför han bojkottade galan).

S En ny svensk säsong av dokusåpan Robinson har just dragit igång, och med bland deltagarna finns pokerspelaren Christian Ternstedt. I Danmark har man dock gått ett steg längre: där har Full Tilt utlyst en annorlunda

Ö-känd inom poker

En ny svensk säsong av dokusåpan Robinson har just dragit i gång, och med bland deltagarna finns pokerspelaren Christian Ternstedt.

I Danmark har man dock gått ett steg längre: där har Full Tilt utlyst en annorlunda onlinepokertävling, i vilken vinnaren kommer att få en plats i danska ”Robinson Ekspeditionen” när man spelar in i Malaysia i sommar.

Produktionsbolaget har dock flaggat för att vinnaren även måste klara de medicinska, fysiska och psykologiska testerna för att bli godkänd. Får vi se flera sådana udda ”satelliter” i framtiden, månne?

Läsarbrev

Läste att ett pokerföretag lobbar för att poker ska in i OS 2012. Snacka om att håna seriösa idrottsmän. Jag skulle ju kunna tänka mig att Paralympics kan vara ett alternativ, då pokerspelare allt som oftast lider av mentala handikapp. Själv ska jag sätta mig ner och dra upp riktlinjer för att Keno, Oddset och fia med knuff ska bli upptagna i den olympiska familjen. Vad säger du om galenskaperna?

/Patrik

Dan Glimne svarar: Det är nog mera ett pr-jippo från brittiska Circus Casino. Men man höll faktiskt det första schack-OS i samband med OS 1912, och bridge har haft egna så kallade olympiader sedan 1932. Kanske kommer någon sajt att djärvt dra igång ett ”poker-OS” snart, med medaljer i olika grenar? Det är nog bara en tidsfråga.