Veckans pokerteori

vecka 37

SPORTBLADET

Denna gång ska du få byta plats med ”Sumpas” i WCOOP-highrollerturneringen med 10 000 + 300 dollar i inköp!

Över 250 deltagare har eliminerats och ni är nu åtta kvar på finalbordet, med mörkar på 3,5K-7K. Stol 3 höjer i första satsningsrundan till 17,5K, du synar från knappen, och det gör också Stol 8 från stora mörken. Efter floppen checkar Stol 8, Stol 3 betar ut 25,6K, och både du och Stol 8 synar på nytt. Nu kommer turnkortet på bordet: både Stol 8 och

Stol 3 checkar, och det ligger cirka 131K i potten. Stol 8 har 106K framför sig, Stol 3 har 478K, och du har 375K framför dig. Det är din tur: check eller bet? Tänk efter och analysera situationen! ”Rätt svar” finner du längre ned på sidan.

Rätt svar: Fortfarande har du och Stol 3 tämligen djupa staplar i relation till mörkarna, medan Stol 8 börjar hamna i underkanten av komfortzonen. Att Stol 3 attackerade även efter floppen men nu checkade, efter att två gånger om blivit synad tidigare, tyder på att han troligen inte har någon träff på floppen, eller möjligen bara en medioker sådan, utan snarare på ett eller två höga kort på handen – och en triss är ytterst osannolik! Stol 8 har visat ännu mera svaghet genom att bara checka och syna sig fram i given. Här är ett skolexempel på när du i ljuset av vad som hittills hänt, och med styrkan på din hand och fördelen av din position, ska beta ut ”lagom” för att inte ge något gratiskort på rivern samtidigt som du inte tar onödigt stora risker. Det var också exakt vad ”Sumpas” gjorde, med en bet på 57K, varpå de två andra slängde Q-4 respektive A-5 i hjärter (Stol 3) och gav ”Sumpas” potten.

ARTIKELN HANDLAR OM