Smått & gott

från pokervärlden

SPORTBLADET

Notiser i urval av Dan Glimne.

Pokercitatet

”Närhelst piltar eller ynglingar [...] spela kort, tärningar eller vilket spel det än må vara om penningar, skola dessa utan vidare gripas av fogdens tjänare och slagna i kedjor bindas vid stoder på torgen [...]”.

(Ur ”Historia om de nordiska folken” (1555) av Olaus Magnus. Och du tycker att dagens onlinespelare har det tufft med lagen?).

Tummen upp...

...för svenske spelaren ”Sumpas” från Linköping, som i måndags tog hem 4,2 miljoner kronor genom att vinna ett så kallat highrollerevent i WCOOP; det inofficiella världsmästerskapet i onlinepoker!

Tummen ned...

...för att de blågula nu i helgen ännu en gång fick stryk i Pokerfinnkampen. Denna gång var det finskan Kristiina Myllyoja (bilden) som i finalen heads-up besegrade svensken Jonas Frisk. Därmed är match-

ställningen just nu 7-2 till de finska lejonen...

Första pokerboken i Sverige

Den första boken någonsin på svenska om poker hette just ”Pokerboken”, och skrevs 1903 av signaturen Joker (Hugo Vallentin). Det kan vara kul att veta att i spelexemplen i den boken använde författaren limitar på två respektive fyra öre, vilket säger ett och annat om penningvärdets växlingar...

Turneringar på gång

16 septemper–17 oktober: European Poker Championships, London, Storbritannien

17–20 september: APPT Seoul, Sydkorea

18 september–1 oktober: WSOP Europe, London, Storbritannien

19–24 september: WPT Borgata Poker Open, Atlantic City, USA