Dan Glimnes pokeranalys

SPORTBLADET

Du ska få byta plats med mig under en sidoturnering i Unibet Open i Budapest i förra månaden. Mörkarna är ännu så länge bara 50-100.

Efter given synar Stol 2, du synar också, knappen höjer till 400, både stora mörken och Stol 2 synar, och det gör även du i kraft av pottodds på 4,5 mot 1. Ni är fyra som ser floppen; Stora mörken betar ut 1 100, och Stol 2 och du synar medan knappen lägger sig.

Efter knekten på turn rundcheckar ni alla tre; och nu har riverkortet landat, så att brädan på bordet utgör en straight. Både stora mörken och Stol 2 checkar till dig, och det är din tur att tala; vad gör du?

Ni har alla staplar på runt 9-10K framför er, och du uppfattar bägge motspelarna som goda rekreationsspelare, men knappast mer än så.

Tänk efter och analysera situationen. ”Rätt svar” finner du längre ned på sidan.

FAKTA

RÄTT SVAR:

Det vore i det närmaste tjänstefel att inte lägga in vad som ser ut som en värdebet här, för att representera en dam. Checkandet från de två andra, som du vet om inte är gedigna proffs, indikerar med största sannolikhet att ingen av dem har en dam utan att de helst avvaktande vill dela på potten och undvika bråk. Sätt dem på prov!

Skulle någon bli misstänksam och syna dig, blir det troligen just delning ändå; så ditt risktagande är motiverat. Här fyrade jag in 2,5K, och bägge de andra muttrade ett tag men kastade till sist sina kort och gav mig potten. Notera styrkan i att sitta i rätt position här i agerandet; och varför nöja dig med bara en bit, när du har en god chans att få hela tårtan?