Dan Glimnes pokeranalys

SPORTBLADET

Live-SM på Malta börjar närma sig, och en av disciplinerna där är klassisk femkorts mörkpoker, pottlimit, där ni är sex spelare vid varje bord. Du sitter med i en mörkpokerturnering; nivån just nu är en ante på 25 var och en mörk på 200 (bara EN mörk, obs, detta är traditionell mörkpoker).

Du sitter på knappen. Före köpet lägger sig alla fram till Stol 5 som också synar på 200. Du slår om till 525 eftersom du har en triss i sexor, men mörken (Stol 7) synar dig, liksom Stol 5. I köpet tar mörken tre kort, Stol 5 tar bara ett kort, och du tar två kort men förbättrar inte din triss. Nu, efter köpet, checkar bägge de andra fram till dig. Ni är alla tämligen djupstackade.

Det är din tur att tala; vad gör du?

”Rätt svar” finner du längre ned på sidan.

FAKTA

RÄTT SVAR:

Du bör som grundregel beta ut i en sådan här situation – eftersom det ligger 1 725 i potten är lämplig betstorlek i intervallet 1 000-1 500 – snarare än att gå med på en rundcheckning. Trots att risken finns för en checkhöjning mot dig, är ändå oddsen goda för att du just nu har den bästa handen, OCH att någon av de andra spelarna kan vilja syna dig på grund av pottstorleken och av misstänksamhet: till exempel Stol 5 om hon nu har ett oförbättrat tvåpar på handen, och får för sig att du har ett par i ess eller kungar och behöll ett högt sidokort i köpet. Missa inte möjligheten att få in lite extra pengar i potten här!