Triss i kungar - största meriten

SPORTBLADET

Tre världsmästare. Tre dueller. Tre segrar.

Jag har fullbordat min trippel. Jag har slagit de tre senaste världsmästarna.

Det är min i särklass främsta merit och självklart är jag löjligt stolt.

Alla tre matcherna var tuffa. Mästarna har olika styrkor och utmaningen har legat i att slå dem på olika sätt. Moneymaker är otroligt aggressiv, Raymer spelar teknisk poker med en matematisk grund och Hachem har ett spel som bygger mycket på känsla. Visst har jag en idé om hur jag vill rangordna dem, men poker handlar mycket om dagsform och vissa spelstilar passar mig bättre. Det känns därför fel att rangordna dem. Jag nöjer mig med att konstatera att det är tre grymma spelare.

Hachem väl förberedd

Med detta sagt måste jag ändå säga att matchen mot Hachem var tuffast. Insatsen var högst och mediepådraget störst. Dessutom hade Hachem förberett sig ordentligt. Han hade studerat videoupptagningar från min match mot Raymer. Jag blev glad när jag hörde att han ville ”täppa till truten på den bredkäftade svensken”. Det var en tell på att han också kände pressen.

Jag spelade mycket teater mot Raymer och efter att själv studerat videoupptagningen hittade jag en tell på när jag bluffade. Nu var planen att göra samma tell när jag inte bluffar och förhoppningsvis se Hachem falla ner i fällan.

Tidigt i matchen hände just det. Jag fick en stege på fjärde gatan och levererade fejktellen. Han slickade sig om munnen och bluffhöjde mig på femte gatan. Det kostade honom 30 procent av markerna.

Nära att spåra ur

Efter det fick jag press på honom. Han hängde med huvudet och undrade hur han hamnat i den här situationen. Han stönade och jag flinade. Jag kallade honom ”lucky fish” och han var på vippen att tilta.

Men jag blev för ivrig. Jag ville avgöra för snabbt och gjorde ett misstag. Vinden vände och helt plötsligt var det Hachem som satt och kvittrade och jag som stirrade ner i bordet.

Lyckades vända

Den kanske viktigaste egenskapen i en pokerduell är att vara mentalt stark. Jag bet ihop, fokuserade hårt och lyckades vända matchen igen.

Om du vill studera matchen i detalj kan du göra det på länken ”Så var matchen” på www.aftonbladet.se/poker. Där redovisas alla spelade händer med mina kommentarer.

Ken Lennaárd ([email protected])