Pokerproffs? Lär dig av Ronaldinho

SPORTBLADET

Du måste ha passionen, kärleken till spelet. Annars blir du inte bäst.

Ronaldinho är bäst för att han aldrig velat göra någonting annat än sparka på en boll.

Har du passionen för poker? Kommer du att ha den om två år? Om fem?

I helgen var jag i Barcelona och såg stadens stolthet möta Real Madrid. Ingenting rör upp så mycket känslor i Kataloniens huvudstad som El Clásico.

Under matchen vandrade tankarna. Jag tänkte på alla ungar som sparkar boll. Visst identifierar de sig med någon idol och leker att de är nummer 10, men de sparkar boll bara för att det är så kul. Inte för att bli proffs.

Inte lätt att bli proffs

En stor flock unga killar tror att det är lätt att bli pokerproffs. När under en procent av de som försöker lyckas, bör de inse att det inte är så lätt. Att bara gilla poker och vara snabb i huvudräkning räcker inte. Precis som att det inte räcker att gilla att sparka boll och ha bollsinne för att bli fotbollsproffs.

Det finns många som har både talang och passion för poker. Men även de tvingas jobba hårt. Om du inte har lika stor talang, lika mycket passion och är beredd att jobba minst lika hårt ska du aldrig gå all-in på en pokerkarriär.

Du bör skaffa dig en utbildning ifall du inte räcker till som fotbollsspelare, eller ifall knäet går sönder. Detsamma gäller dig som funderar på att bli pokerproffs. Se till att ha en extra out.

Du måste inte bli proffs bara för att du har en kärlek till spelet. Poker är garanterat roligare som hobby än som jobb. Disciplinen som krävs dödar många spelares passion.

Flaxade som Piff och Puff

Matchen på Camp Nou var kanske ingen höjdare rent fotbollsmässigt. Det som gjorde störst intryck på mig var våra sittplatsgrannar. Bredvid min kompis satt två 60-åriga tanter. De levde sig in i matchen och flaxade med armarna som Piff och Puff.

Och bredvid mig satt en ännu äldre kedjerökande dam som utstötte konstiga ljud varenda gång Barcelona missade en passning. Hon refererade hela matchen för mig. På spanska.

Mina brister i det spanska språket reparerades av mina pokerkunskaper som gjorde att jag läste av när det var rätt läge att sucka, nicka respektive skaka på huvudet.

Dessutom fick jag reda på att Beckham är en puta och Zidane är en payaso. Vad det nu betyder?