Missad formtopp – ut tidigt i Vegas

SPORTBLADET

Förutom VM finns det bara en turnering där alla de bästa spelarna ställer upp.

WPT-finalen i Las Vegas får till och med stofiler som Doyle Brunson och Chip Reese att orka upp ur sängen.

I veckan avgjordes prestigetävlingen med 3,7 miljoner dollar till vinnaren. Vi var 606 spelare som hostade upp den nätta summan av 25 000 dollar för att vara med och leka. Visst fanns det några nätkvalare, men i djungeln finns sällan några blåbär. Det var krokodiler i vattendragen, skorpioner i buskarna och giftormar i varenda fruktträd.

”Alla var där” är ett slitet uttryck. Men alla var faktiskt där. Det var på gränsen till overkligt att se världens alla bästa på ett och samma ställe. Och autografjägarna släppte knappt förbi spelarna i periodpauserna.

Man måste ha hittat formen

För en pokerälskare var det som julafton och födelsedag på samma gång. Lite synd bara att varken tomten eller någon annan ville komma på min fest.

Ingen säger det, men alla vet vad som gäller. Man måste hitta formen. I en sådan här turnering innebär form, det vill säga tur med korten, att lyckan är gjord. Jag åkte ut tidigt under andra dagens spel med par i kungar mot par i nior.

Jag hade laddat i månader. Jag hade spelat bra. Men jag hade inte prickat in formtoppen.

Det är alltid surt att åka ur en turnering. Man blir alldeles tom inombords. Första impulsen är att springa till cashgamet och bomba sönder bordet. Det är ingen bra idé. Du kan inte spela poker efter du åkt ur en stor tävling. Punkt. Detta gäller trots att no-limit cashgame är något av månadens smak. Tomtarna har sett spelet på tv och tror att det är ett lätt spel. För oss som verkligen kan spelet är det väldigt lönsamt.

Paris gillar bra poker

Mitt spelförbud tvingade mig istället all-in på shopping och vattenmelonjuice vid poolen. Men efter några dagar var jag tillbaka, redo för en vanlig dag på jobbet igen. Platsen för mitt gnetande var Bellagios pokerrum. Spelet var 10-20 dollars no-limit. Motståndet bestod bland andra av James Woods och Jennifer Tilly.

Paris Hilton tittade förbi på väg till nattklubben Light. Hon både gillar och förstår bra poker. Men tro nu inget dumt. Jag har faktiskt flickvän.

Ken Lennaárd är pokerproffs och

ordförande i Svenska pokerförbundet

ARTIKELN HANDLAR OM