Utan läsk hade jag vunnit VM

SPORTBLADET

Jag var en fläck på byxorna ifrån att vinna VM 2003. I stället fick en småfet kille från ingenstans hela världen att säga till sig själva: ”Om han kan vinna, då kan jag vinna”.

Chris Moneymaker hade givetvis ­oändligt med tur när han vann VM 2003. Till ­exempel var han inne med alla marker före floppen med dam-knekt mot Thor Hansens par i damer. Hade den potten ­slutat rättvist hade Moneymaker bara varit ett roligt efter­namn – och pokern inte ens hälften så stor som den är i dag.

Men skit i Moneymaker. Det här var min turnering. Allt vände när vi var 36 spelare kvar och spelet skulle fortsätta efter en paus. Jag var på väg till bordet när jag råkade trycka till lite för hårt på min McDonalds-mugg och colan rann ut över mina shorts. Det såg ut som att jag kissat på mig, så jag sprang upp på rummet och bytte byxor. Detta resulterade i att jag kom för sent till första potten där jag hade höga mörken. Phil Ivey höjde varje hand på mitt bord och jag hade på förhand bestämt mig för att slå tillbaka mot honom i första handen efter pausen.

En riktig häxpott

När jag med andan i halsen kommer tillbaka till bordet har Olof Thorsson suttit och låtsats fundera för att vänta in mig. Lite samarbete oss svenskar emellan. Han blinkade till mig lite diskret och slängde sin hand. Ivey höjde planenligt upp min stora mörk. Min inre röst sa åt mig att följa den uppgjorda planen, men nu hade det blivit en häxpott. En häxpott är när det blivit något strul på vägen. Alla vi rävar skyr häxpotter som synden.

Jag tänkte också på Olof. Kanske skulle han må dåligt för min skull om jag åkte ut på en bluff i en pott där han medvetet tänkt lite för länge. Jag bestämde mig för att lägga mig, men svor samtidigt dyrt och heligt att gå all-in nästa gång Phil Ivey höjde upp min höga mörk.

All-in med dam-sex

Nästa varv höjde Ivey och jag tryckte in keramiken med dam-sex. Ivey synade med par i damer och slog ut mig.

Hur kan McDonalds komma undan med att servera sina drycker i felaktigt konstruerade muggar? Chris Moneymaker hade tur.

Hade inte jag spillt läsk på byxorna så hade jag vunnit VM. Och då hade pokern varit dubbelt så stor som den är i dag.

Ken Lennaard