Ge upp! Pokern är här för att stanna

SPORTBLADET

Dumma frågor borde vara straffbelagda med böter.

Varför kan inte latmaskarna använda sin egen hjärna.

Tacka vet jag poker där man får betalt för att tänka och straffas för motsatsen.

När är pokerflugan över? Jag vet inte hur många gånger jag fått den frågan. Jag svarar alltid med en motfråga. När är golfflugan över? I en from förhoppning att fågelholkarna ska gnissla igång uppe på vinden.

Golf en fluga? Knappast

Golf har gjort en snabb erövring av vårt land. Det betyder inte automatiskt att det var en fluga. Det beror på att denna primitiva forma av jordbruk tilltalar en stor del av vår befolkning. Och i dag är det väl ingen som anser att golf är en fluga som kommer att dö ut?

”Internet är bara en övergående modefluga.” enligt politiker Ines Uusman på nittiotalet. En modefluga är när alla fruntimmer på Stureplan byter från stövlar med spetsig spets till stövlar med rund spets på en vecka. Det är inte en modefluga när en revolutionerande teknik binder samman världen.

Poker – det ultimata spelet

Spel är underhållning. Folk gillar olika typer av underhållning. Personligen finner jag det obegripligt att stora delar av befolkningen satt klistrade framför dumburken på lördagskvällar med Loket. Men jag respekterade det. Du behöver inte tycka poker är kul eller ens försöka förstå det. Men tro mig – poker är högst upp i näringskedjan och när du väl provat så inser du att poker är det ultimata spelet.

Poker är världens mest dynamiska spel. Det är roligt, socialt och utvecklande. Bingolotto var tydligen kul enligt många, kanske till och med socialt, men inte var det utvecklande. Golfspelarna hävdar att bland det bästa med golf är att man aldrig blir fullärd. Jag garanterar att det är ännu sannare beträffande poker.

Vänd på steken

Varför inte vända på steken för en gångs skull? Varför skulle poker vara en fluga? Varför ställer du frågor utan att tänka först? Varför kan du inte ställa dig frågan själv först? Varför ställer du frågor i form av ogenomtänkta påståenden? Varför ställer du inte dig själv motfrågor? Stäng munnen innan du sätter en bananfluga i halsen.

Varför älskar jag att ställa retoriska frågor när det är uppenbart att jag inte når önskvärt resultat? Jag måste vara dum i huvudet. Ge mig böter.

Ken Lennaárd är pokerproffs och ordförande i Svenska pokerförbundet.