En stjärna som måste växa upp

SPORTBLADET

13:e plats i VM följdes i söndags upp med en tredjeplats i Dublins EPT.

William Thorson är en riktig stjärna.

Och precis som alla andra poker-ynglingar har han sig själv som sin värsta fiende.

William har länge ansetts som en av Sveriges mest talangfulla pokerspelare. Men ibland har resultaten varit svajiga.

Det egentliga problemet är att hans vinnarskalle är för stor. Viljan att vinna kan ta dig hur långt som helst, men den kan också sänka dig fullständigt om resultaten uteblir.

När William är i harmoni spelar han som en gud, men när han är ur balans är han sämre än en nybörjare.

Han har fortfarande inte kommit över att han "bara" kom på 13:e plats i VM. Drygt 900 000 dollar tröstar klent. Han var minst lika besviken över tredjeplatsen i Dublin – 300 000 euro var ett hån när han var så nära förstaplatsen.

Skällde ut motståndare

Det kommer att gå käpprätt åt skogen för Varbergs stolthet om han inte lär sig att ha mer realistiska förväntningar i turneringspoker. Visst, det är bra att han spelar för vinst, men han måste kunna vara nöjd över de strålande resultaten han uppnår.

William måste också lära sig att vara coolare vid bordet. När han fick tugga ett otäckt utköp av förra årets VM-femma Andy Black ställde han sig upp och skällde ut Andy efter noter. Vill man vara en stjärna måste man uppträda som en stjärna, inte som en barnunge.

Erbjöd 5 000 dollar för en biljett

En annan talande historia utspelade sig förra året när ett gäng svenska pokerstjärnor skulle åka hem från USA. Det fanns ingen businessplats kvar till William, så han sprang i panik runt i businessklass och erbjöd folk 5000 dollar kontant för att byta plats med honom.

Det var ett generöst erbjudande som många hade nappat på om erbjudandet inte hade inneburit att resa på sig och ta emot pengarna inför ögonen på resten av passagerarna. Nu fick William istället med böjt huvud bege sig bakåt i planet.

Det finns fler dimensioner i livet än pengar. En bra insikt för många unga pokerspelare.

Jag gillar William skarpt. Han är en skön lirare. Men han skulle må bra av att mocka dynga i pappa Olofs stall en vecka. Och han borde ta med sig en hel drös av Sveriges unga pokerstjärnor.

Ken Lennaárd är pokerproffs.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker